Over ons

Het Huis van het Kind brengt organisaties samen die werken rond opvoedings- en preventieve gezinsondersteuning. De partners van Huis van het Kind trekken samen aan de kar om samen een zo volledig mogelijk aanbod te voorzien om (aanstaande) gezinnen te ondersteunen.

Sommige van deze organisaties zitten samen onder één dak op het Sint-Cordulaplein 2 in Schoten. Andere partners zetten zich op hun eigen locatie in voor kinderen en hun gezinnen.

Naast informeren, adviseren en doorverwijzen wil het Huis van het Kind ouders samenbrengen om elkaar te ontmoeten op een van de vele vormingen, workshops, activiteiten en projecten. Op die manier kunnen ouders ervaringen uitwisselen, even tot rust komen of spelen met hun kinderen.

Om de toegang voor ouders tot de verschillende diensten gemakkelijker te maken, kan je terecht bij het onthaal met al je vragen over kinderen, opvoeden, kinderopvang, vrije tijd, jeugdhulp… Kom gerust eens langs en maak kennis met het Huis van het Kind, waar we samen werken voor ouders en kinderen.