Familiehulp

Familiehulp biedt niet-medische kraamzorg en gezinszorg.

Kraamzorg

Wanneer je pas bevallen bent, is het voor iedereen thuis wennen aan de nieuwe situatie. Ook voor broertjes en/of zusjes is het een spannende periode. De kraamverzorgster van Familiehulp vangt je schoolgaande kinderen op, verzorgt de andere kinderen of kookt het avondeten. Voor lichte, huishoudelijke taken zoals wassen en strijken kan je eventueel ook beroep doen op een kraamverzorgster. Een ervaren kraamverzorgster is professioneel opgeleid en draagt zorg voor heel je gezin. Je kan ook bij haar terecht voor nuttige tips.

Familiehulp verleent ook kraamzorg voor de bevalling als dat nodig is. Je maakt kennis met je vaste contactpersoon tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan huis. Je vaste contactpersoon stemt het tijdstip en de invulling van de kraamzorg af op jouw specifieke situatie en volgt op. Je kan je wensen nog steeds wijzigen tijdens de kraamperiode.

Gezinszorg

De verzorgende van Familiehulp helpt bij het bereiden van maaltijden, was en strijk, boodschappen, indien nodig lichaamsverzorging… Zij biedt ook de nodige psychosociale ondersteuning. Deze hulp is vaak tijdelijk na een operatie of bij veranderende leefomstandigheden. Het kan ook van langere duur zijn bij ingrijpende gebeurtenissen. De verantwoordelijke van Schoten komt bij je thuis langs om de situatie samen met jou te bekijken en de hulp af te stemmen op je noden.