Lees maatregelen voor verhogen veiligheid Jozef Cogelslei

De doorgang in de Toekomstlaan, Jozef Cogelslei en Marsstraat is al een tijdje beperkt tot plaatselijk verkeer. De politie stelt helaas vast dat niet iedereen die regels respecteert. Daarom komen er extra maatregelen.

Het verbod voor doorgaand verkeer kwam er om de hinder in de wijk door de werken aan de Metropoolstraat te beperken. Nu merken we dat vooral de Jozef Cogelslei vaak gebruikt wordt door vrachtwagens. We hebben al heel wat gevaarlijke maneuvers gezien bij de kinderopvang en de basisschool. In deze straten ligt ook de omleidingsroute voor fietsers.

Om de veiligheid te verhogen beslisten gemeentebestuur en politie om dringende maatregelen te nemen. Vanaf vrijdagmiddag 17 juni 2022 volg je deze regels:

  • De Jozef Cogelslei, tussen de kruispunten met de Deuzeldlaan en de Toekomstlaan, wordt autoluw. Aan de kruispunten komen afzettingen. Enkel voetgangers en fietsers kunnen hier door. De bewoners en de ouders van de schoolkinderen bereiken hun woning of de school via de Venusstraat en de Sterrestraat.
  • Op het kruispunt Jozef Cogelslei en Toekomstlaan komt er een stilstaan- en parkeerverbod. Dit is veiliger voor de fietsers.
  • In de Marsstraat, de Boekenborglei en omliggende straten komt een permanent verbod op +3,5 ton. Zo moeten vrachtwagenchauffeurs verplicht langs de omleidingsroutes rijden.

Er komen duidelijkere borden en barelen om de nieuwe verkeerssituatie goed zichtbaar te maken. De lokale politie controleert extra op snelheid in deze straten en zal zichtbaar en anoniem in de wijk patrouilleren.

Hopelijk zorgen deze maatregelen voor een veiligere verkeerssituatie in de wijk. We blijven ze evalueren en sturen bij wanneer dat nodig is.

Terug naar nieuwsoverzicht