Gemeentepark heeft opnieuw parking en gloednieuwe fietszone

fietszone gemeentepark Schoten

Na enkele maanden werken is de vernieuwing van de parking aan de Riddershoeve klaar. En zowel de Deurnevoetweg als de Papenaardekenstraat hebben een nieuwe laag asfalt gekregen en vormen de eerste fietszone in Schoten.

Veilig fietsen

Gemeente Schoten investeerde in een veilige fietsomgeving rond het gemeentepark. De fietszone is de kers op de taart en maakt veilige fietsverbindingen naar onder andere de Hoogmolenbrug. Tegen de zomer gaat ook de verbinding naar het jaagpad richting Antwerpen en Wijnegem open.

Om deze nieuwe fietszone rond het park veiliger te maken, is de vroegere uitrit van de parking aan de Riddershoeve naar de Deurnevoetweg afgesloten voor auto's. Ze is alleen nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Auto's kunnen in- en uitrijden via de voormalige inrit, die aan het begin van de nieuwe fietszone ligt.

Parkeerplaatsen, maar ook nieuw groen

De vernieuwing van de parking aan de Riddershoeve was dringend nodig. Niet alleen de parkeerplaatsen zelf, maar ook de riolering moest aangepakt worden.

De aannemer heeft de parking gedeeltelijk onthard. De ruimte achter kinderopvangplaats Parkiet is nu gras- en speelvlakte. Deze zone is met planten veilig gescheiden van de gloednieuwe parking aan de voorkant. Het regenwater van de parking vloeit nu af naar de parkgracht en niet meer naar de riolering.

Terug naar nieuwsoverzicht