Zonnepanelen

Bij de aankoop van zonnepanelen ga je niet zomaar over een nacht ijs. We willen je daarom goed informeren en helpen om die stap richting een zonnepaneleninstallatie te zetten.

Hoe begin ik eraan?

Na de installatie

Meld je zonnepanelen aan bij netbeheerder Fluvius en sluit een terugleveringscontract af bij een energieleverancier (voor het deel van de elektriciteit dat je op het net plaatst).

Premies

Terugverdientijd

Twijfel je nog? Het leggen van zonnepanelen is een stevige investering, maar wel eentje die zich terugverdient. En in dit geval telt dat dubbel en dik want de zon gaat voor niets op! Graag eens op maat laten berekenen hoe lang jouw terugverdientijd bedraagt? Neem dan contact op met de milieudienst.

Wat doet de gemeente?

Natuurlijk draagt ook de gemeente haar steentje bij. We plaatsten al verschillende installaties op gemeentelijke daken zoals Sporthal Vordensteyn, de milieudienst, het politiegebouw en het ontspanningslokaal Schijnparklaan. Ook de Academie (afdeling Muziek en Woord) krijgt binnenkort een zonnepaneleninstallatie. Verder worden op dit moment alle gemeentelijke gebouwen onderworpen aan een screening. Afhankelijk van de resultaten zullen nog meer gebouwen zonnepanelen krijgen. We werken eraan!

Webinar

Is al die informatie over zonne-energie nogal overweldigend? En je weet eigenlijk niet goed waar te beginnen. Volg het gratis webinar en op slechts 20 minuten ben je helemaal mee.

Schepenen voor duurzaamheid en patrimonium Walter Brat en Paul De Swaef en zonnepanelenexpert Alex Polfliet van Zero Emission Solutions beantwoorden al je vragen.

Ook in de brochure vind je heel wat informatie waarmee je aan de slag kan.