Veiligheid

Speel niet met je waardevolle voorwerpen. Inbrekers hebben vaak maar één zwakke plek nodig om je woning te betreden. Gemeente Schoten helpt je met die zwakke plekken weg te werken.

Blijf op de hoogte via je BIN en BE-Alert of ga aan de slag met concrete tips van de diefstalpreventieadviseur. 

 

Buurtinformatienetwerken (BIN)

Een BuurtInformatieNetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde wijk of buurt, de lokale politie en de lokale overheid.

Schoten telt 25 BIN-netwerken en een netwerk voor zelfstandigen/handelaren en is een van de weinige gemeentes die een volledige BIN-dekking van het grondgebied heeft kunnen realiseren. Elke Schotenaar kan dus lid worden van een BIN.

 

Diefstalpreventief advies

Een inbraak kan je in veel gevallen vermijden. Door simpele maatregelen te nemen, tegen een kleine kostprijs, kunnen de risico's worden verminderd. De gemeente Schoten en de politie bieden een diefstalpreventief advies aan. Een adviseur komt dan bij je thuis langs met enkele tips op maat.

Dit advies is objectief, gratis, vrijblijvend - dus zonder verplichting om de tips ook effectief toe te passen - en aangepast aan jouw situatie.

 

BE-Alert

Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom maakt Schoten gebruik van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.