Diefstal in woningen – inbraakpreventie

Een inbraak heeft voor het slachtoffer vaak niet alleen financiële gevolgen, maar brengt ook een grote emotionele belasting met zich mee. Een inbraak kan je nochtans in veel gevallen vermijden. Door eenvoudige maatregelen te nemen, tegen een relatief lage kostprijs, kunnen de risico's worden verminderd.

Advies

De gemeente Schoten en de politie bieden aan iedereen die erom vraagt een doorgedreven diefstalpreventief advies aan.

Dit advies is objectief, gratis, vrijblijvend - dus zonder verplichting om de gegeven raadgevingen ook effectief toe te passen - en aangepast aan jouw situatie. Het diefstalpreventief advies wordt verleend door enkele gemotiveerde vrijwilligers. Zij vertellen graag waar de sterke en vooral de zwakke punten van de woning zich bevinden en ze stellen oplossingen voor.

Op eenvoudig verzoek van de bewoner kan de adviseur langskomen voor een preventief plaatsbezoek. Wie het slachtoffer wordt van een (poging tot) inbraak, zal sowieso het aanbod krijgen om de woning te laten screenen.

Als je graag advies krijgt van onze adviseur kan je contact opnemen met de dienst integrale veiligheid. De adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om een concrete afspraak te maken.