Begeleiding daklozen en vluchtelingen

Dakloze Schotenaren en erkende vluchtelingen met een permanent verblijfsrecht in België hebben het moeilijk om betaalbare huisvesting te vinden. Het OCMW van Schoten laat hen zelf op zoek gaan naar een betaalbare woning, eventueel in een andere gemeente.

Het is voor de maatschappelijk werkers van de sociale dienst van het OCMW onmogelijk om alle dagen met hen op stap te gaan en hen concreet te begeleiden in deze zoektocht. Daarom doet het OCMW van Schoten een warme oproep aan vrijwilligers om onder andere huurwoningen te zoeken via het internet en dag- en weekbladen (het OCMW stelt hiervoor een computer en printer ter beschikking), daklozen en erkende vluchtelingen te begeleiden door samen contact op te nemen met de eigenaar van de huurwoning, het bijhouden van het overzicht van de zoektocht en het registreren van ervaringen en regelmatig te overleggen met de maatschappelijk werker van het OCMW.

Interesse?

Vul snel het digitale antwoordformulier in en mail het door naar arne.dumon@schoten.be. Voor meer informatie kan je contact met hem opnemen via (03) 680 06 49.