Stem op je favoriete regenboogidee

Om onze lokale lGBTI+ gemeenschap te ondersteunen, voorzien we graag een plaats voor permanente regenboogkleuren in Schoten. Maar waar? Daarvoor deden we in mei 2022 een oproep naar jouw ideeën via ons inspraakplatform.

We kregen massaal veel reacties binnen. We hebben ieder haalbaar voorstel bekeken en besproken. Bekijk hieronder de selectie, maak een account en stem op je favoriete idee via volgende link:

Omdat we voor sommige ideeën ook toestemming van externe partners nodig hadden, lieten de resultaten een tijdje op zich wachten. Maar we houden je niet langer in spanning. Dit zijn de vier ideeën die de selectie haalden:

 1. Regenboogbrug villerslei
  Door een spandoek of plaat te bevestigen aan de onderkant van de brug (schilderen mag niet), zullen de regenboogkleuren tevoorschijn komen wanneer de brug openstaat. Wachten voor een passerende boot wordt een feest!
   
 2. Regenboogbank
  Misschien vlei jij je binnenkort wel neer op een regenboog(picknick)bank voor het gemeentehuis of in het park. Een kleurrijk en verdraagzaam accent tijdens je lunch of wandelpauze.
   
 3. Regenboogsteegje
  Een andere optie is om regenboogkleuren aan te brengen in de doorgang naar parking ’t Ven. De huidige graffiti blijft wel behouden.
   
 4. Regenboogwrap
  Of wrappen we de fietsenstalling op het marktplein? Je herinnert je misschien het gewrapte bushokje nog in mei. Hetzelfde idee zouden we opnieuw kunnen uitvoeren. Je stalen ros parkeren, zal nooit meer hetzelfde zijn.
   

Stemmen kan nog tot en met 31 oktober 2022. We mikken voor de feestelijke inhuldiging van ons permanent regenboogmonument op IDAHOT 2023 (17 mei). 

Terug naar nieuwsoverzicht