Publieke raadpleging De Nieuwe Rand

De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren. Met de opmaak van een tussennota zet De Nieuwe Rand vandaag een nieuwe stap in de onderzoeksfase. Van 1 februari tot en met 16 maart 2024 organiseert De Nieuwe Rand een publieke raadpleging. In deze periode kan iedereen feedback geven over de voorgestelde aanpak.

Het project bevindt zich in de onderzoeksfase en vandaag ligt er een tussennota op tafel. In dat document wordt beschreven:

  • Welke mogelijkheden er zijn ter hoogte van Stabroek, met en zonder Nx;
  • Hoe het onderzoek naar een mogelijke A102, een nieuwe weg tussen het rondpunt van Wommelgem en de A12/E19 in Merksem, wordt verdergezet;
  • Wat de plannen zijn voor de klimaatgordel.

Je kan de tussennota lezen op de website www.denieuwerand.be of tijdens de openingsuren komen inkijken in het gemeentehuis.

Reageren op de tussennota kan op de volgende manieren:

  • Door een email te sturen naar denieuwerand@vlaanderen.be
  • Door je schriftelijke feedback af te geven op het gemeentehuis (tegen ontvangstbewijs)
  • Door een aangetekende brief te sturen aan ir. Eva Van den Bossche op het volgende adres: Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111-113 bus 41 2018 Antwerpen.

Het team van De Nieuwe Rand wil iedereen zo goed mogelijk informeren. Wil je meer weten over De Nieuwe Rand en de tussennota, ga dan naar de infomarkt op 20 februari in Wijnegem (‘t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199 – doorlopend van 16.30 uur tot 20.30 uur)

 

Kan je er niet bij zijn op de infomarkten, maar blijf je graag betrokken? Schrijf je in op de nieuwsbrief via www.denieuwerand.be.