Oude boomstammen krijgen nieuw leven als picknickbank

Vul snel je picknickmand met lekkers. In het gemeentepark staan prachtige nieuwe zitbanken, gemaakt uit oude boomstammen. Ideaal voor een picknick in een nazomerzonnetje.

Momenteel is de grasweide in het park nog afgesloten om het gras te laten groeien. Rond donderdag 18 oktober is de weide terug vrij en kan je ook naar de zitbanken.

Zeven unieke kunstwerken

Enkele Schotense laanbomen moesten om veiligheidsredenen gekapt worden. Boomzaagkunstenaar Jeroen Boersma gaf de gekapte boomstammen een nieuw leven als zitbank achter het kasteel. Hij maakte van de grote stronken zeven unieke kunstwerken.

Majestueuze beuken terug beschermd

Bovendien beschermen de zitbanken de grote beuken in het park. Dankzij dit project komen er tijdens evenementen geen zware voertuigen meer op de wortels te staan. De wortels van de beuken zijn namelijk heel gevoelig.

De majestueuze beuken zijn wettelijk beschermd als erfgoed. We hebben dus alle reden om ze te ‘soigneren’. De zitbanken zijn één van de maatregelen van het parkbeheerplan dat is opgemaakt volgens de principes 'harmonisch park en groenbeheer'.

Terug naar nieuwsoverzicht