Gemeente werkt samen met VMA-Cordeel aan nieuwe gemeentemagazijnen

Gemeente Schoten ondertekende dinsdag 19 december 2017 een PPS-overeenkomst met VMA-Cordeel.

De overeenkomst omvat:

  • De bouw van het nieuwe gebouw voor de Dienst der Werken
  • De ontwikkeling van een bedrijventerrein in de Sluizenstraat
  • De ontwikkeling van een woonproject in de Lodewijk Weijtenstraat

Wat is een PPS?

Een Publiek-Private Samenwerking (PPS) is een samenwerking van de overheid met een of meerdere privébedrijven. In dit geval werkt gemeente Schoten samen met VMA-Cordeel om het project te realiseren..

Nieuwe gemeentemagazijnen, bedrijventerrein en woonproject

Momenteel vind je de magazijnen van de Dienst der Werken in het dorpscentrum (Lodewijk Weijtenstraat). De Dienst der Werken verhuist naar de locatie van het huidige recyclagepark in de Sluizenstraat . In het ontwerp van het gebouw, met magazijnen en kantoorruimte, gaat veel aandacht naar de functionaliteit en duurzaamheid van het gebouw. Dit zal zorgen voor een nog betere dienstverlening aan de burger.

Door deze verhuis komt de huidige Dienst der Werken-site aan de Lodewijk Weijtenstraat/Vordensteinstraat vrij. Deze plek krijgt binnen enkele jaren een nieuwe invulling als woongebied. Een bewuste keuze voor dorpskernvernieuwing met duurzame en betaalbare woningen.

Het oude stort aan de Sluizenstraat wordt verplaatst zodat er ruimte is voor een nieuw lokaal bedrijvenpark.

Nieuwe locatie recyclagepark

Los van deze samenwerking financiert de gemeente de bouw van een nieuw recyclagepark. Het huidige recyclagepark in de Sluizenstraat krijgt even verderop een nieuwe plaats. Het wordt volledig vernieuwd met veel aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid. Containers worden gemakkelijker bereikbaar en wachtrijen op de openbare weg worden vermeden.

Planning

De komende maanden worden een aantal zaken verder onderzocht en passen we de plannen waar nodig aan. In het voorjaar van 2018 lees je er meer over op de verschillende Schotense kanalen.

Als alles volgens planning verloopt, is het hele project in 2023 afgerond.