Evacuatie bewoners assistentiewoningen

Update 8 november 2022

Alle bewoners van assistentiewoningen Schuttershof werden, na de spijtige brand, geëvacueerd en tijdelijk op andere plaatsen opgevangen. Dinsdag 8 november 2022 kunnen de bewoners van blok C en D veilig terugkeren naar hun flat. Met hulp van onze medewerkers.

Ook voor blokken A en B hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Momenteel worden daar werken uitgevoerd om de flats volledig veilig te maken. Dit zal helaas nog een tijdje duren.

 

Update 25 september 2022 12.23 u

Alle bewoners werden veilig geëvacueerd en op andere locaties opgevangen. De gemeentelijke fase van het rampenplan wordt afgesloten. Morgen gaan onze diensten verder met het onderzoek en hopen we zo snel mogelijk zicht te krijgen op de verdere timing.

Ontzettend bedankt aan de hulpdiensten, alle medewerkers en vrijwilligers!

 

Nieuwsbericht 25 september 2022 16.14 u 

Na bijkomende controle blijkt dat na een brand in de ondergrondse garages van assistentiewoningen Schuttershof het elektriciteitsnetwerk in - voorlopig - blok A en B ernstig beschadigd is. We bekijken verder wat er moet gebeuren met blok C en D.

Hierdoor is de goede werking van het branddetectiesysteem niet gegarandeerd. Lokaal Bestuur Schoten, de uitbater van de assistentiewoningen, neemt geen risico op brandgevaar. Daarom werden alle bewoners van de assistentiewoningen geëvacueerd. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd ook afgekondigd.

De bewoners worden individueel gewaarschuwd en begeleid door medewerkers van het lokaal bestuur en het Rode Kruis. Voorlopig worden ze naar een tijdelijke opvang gebracht op verschillende locaties. Personen die bij familie opgevangen kunnen worden, mogen daar ook verblijven. Daarna wordt er gekeken naar opvang op langere termijn. Bewoners en familieleden met vragen kunnen terecht op een informatienummer.

De komende dagen en weken kunnen specialisten verder de situatie in de gebouwen bekijken zodat bewoners zo snel mogelijk kunnen terugkeren. We hebben voorlopig nog geen zicht op de timing hiervoor.

Terug naar nieuwsoverzicht