Deze 5 projecten winnen Klimaatkapitaal

Eind 2019 ging gemeente Schoten op zoek naar inventieve klimaatprojecten in Schoten. Onder de noemer ‘Klimaatkapitaal’ konden burgers, verenigingen of scholen hun projecten indienen en maakten ze kans op een subsidie tot wel 20.000 euro om hun klimaatproject uit te voeren.

“Er werden 16 projecten ontvankelijk verklaard. Via een digitaal stemformulier kon elke Schotenaar zijn of haar favoriete project kiezen. Er werd uiteindelijk meer dan 2.000 keer gestemd”, zegt schepen voor Leefmilieu en Duurzaamheid Walter Brat. Ook een expertenjury gaf haar advies. Daaruit werden uiteindelijk deze vijf winnaars gekozen:

Insecten- en bijentuin WZC Vordenstein

Woonzorgcentrum Vordenstein krijgt 9.485 euro Klimaatkapitaal. Daarmee gaan ze 1.000 vierkante meter bijen- en insectentuin met inheemse planten aanleggen.

Lees meer

De groenste school

Openluchtschool Sint-Lutgardis gaat met een Klimaatkapitaal van 20.000 euro voor de titel ‘groenste school van Schoten’. Dat wil zeggen: hun verwarmingssystemen en het opwekken van warm water optimaliseren, inzetten op hernieuwbare energie en de openluchtlokalen nog energie-efficiënter maken. Daarnaast zullen ze groenwanden en extra bomen aanplanten én de schoolgronden ontharden.

Lees meer

Fruit in de wijk

Met 4.000 euro Klimaatkapitaal willen de wijken Donk en Atheneum op verschillende publieke plaatsen fruitbomen, notenbomen en bessenstruiken aanplanten en beheren. Daarnaast willen ze iedereen aanmoedigen om in de eigen tuin ook een fruitboom te planten.

Lees meer

Schoten circulair

Schoten circulair gaat in de eerste plaats een ‘materialenbib’ uitwerken waar gereedschap kan worden gedeeld. Daarnaast gaan ze op een laagdrempelige manier experimenteren met herstelcafés, workshops en tuin- en keukenateliers. Hiervoor krijgen ze 18.350 euro Klimaatkapitaal.

Lees meer

De scholen van Koningshof op de fiets

Met 8.165 euro Klimaatkapitaal gaat dit project ervoor zorgen dat ouders en kinderen die zich duurzaam verplaatsen naar school, beloond worden via een digitaal beloningssysteem.

Lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht