Milieueducatie

Ecoklas

Schoolgroepen en verenigingen kunnen ecoklas ‘De Rups’ (in het recyclagepark) reserveren voor een natuur– en/of milieugerelateerde activiteit. In het gebouw staan enkele tafels en stoelen, microscopen, verrekijkers, koffers voor bodemonderzoek, een koffer met benodigdheden voor het nemen van watermonsters en de determinatie van fauna en flora.

'De Rups' is de uitgelezen startplaats voor een bezoek aan de ecotuin met zijn natuurlijke vijver, hooilandjes, insectenkasten en een bijenhal. Vanuit de uitkijktoren kan je regelmatig reeën zien. Andere natuurgebieden als het Wytschot, Goed van Havre, Patappeltorenweg .... liggen ook vlakbij.

Geleid bezoek recyclagepark

Scholen kunnen een geleid bezoek op het recyclagepark van Schoten aanvragen. Een medewerker van de milieudienst vertelt de klas(sen) meer over het hele afvalgebeuren. De gratis rondgangen vinden steeds plaats op een maandag. Je stuurt een mailtje met de vraag naar de milieudienst en na goedkeuring door het college ontvang je een bevestiging. Je kan ook afspreken om het recyclagepark te bezoeken zonder gids. Leerkrachten zijn vaak voldoende geïnformeerd om hun klas uitleg te geven.

Compostmeesterwerking

Binnenkort wordt opnieuw van start gegaan met een compostmeesterwerking (kringloopwerking). Het is interessant om op de school een composteringsunit te voorzien. We kunnen dan wellicht via de compostmeesters begeleiding voorzien.

Ontlenen materialen zwerfvuilopruimactie

Wens je met je school of vereniging een opruimactie uit te voeren? De gemeente ondersteunt je graag met de nodige materialen. 

 Aanvraagformulier materiaal zwerfvuilactie

Meer informatie over de campagne 'zwerfvuil in de vuilbak' vind je hier.

MOS +

Het programma MOS (Milieu-op-School) is gebaseerd op een internationaal format dat reeds in 51 landen loopt. MOS vormt een stap naar het behalen van een internationale Groene Vlag, het ultieme internationaal keurmerk voor ecoscholen.

Meer info via mos@provincieantwerpen.be of de website van de provincie Antwerpen

Interessante projecten/websites