Werken Hoogmolendijk in volgende fase

De Vlaamse Waterweg zet in op containervervoer over het Albertkanaal. In het kader van de capaciteitsverhoging worden de bruggen over het kanaal gerenoveerd en verhoogd, en wordt het kanaal op sommige stukken verbreed. Hierdoor kunnen er grotere schepen via het kanaal de haven van Antwerpen bereiken.

  • Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder ter hoogte van de Metropoolstraat.
  • Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd.

Stand van zaken

De Metropoolstraat zal nog tot het begin van de zomer afgesloten zijn voor auto- en vrachtverkeer.

(Korte) Braamstraat

Op woensdag 12 april 2023 gaat de (Korte) Braamstraat weer open voor alle verkeer, in beide richtingen. Fietsers kunnen dan vlot van de Metropoolstraat via de nieuwe Hoogmolenbrug naar de Papenaardekenstraat trappen. Autoverkeer vanuit het centrum kan via de Braamstraat naar de nieuwe Hoogmolenbrug, en omgekeerd.

Hoogmolendijk

De werken aan de Hoogmolendijk verlopen volgens schema. De volgende stap is het plaatsen van ondergrondse wachtbuizen voor verkeerslichten aan het kruispunt Hoogmolendijk-Wijnegembaan.

De aannemer moet sleuven graven dwars over de rijbaan. De hinder voor het doorgaand verkeer blijft gelukkig beperkt.

  • Woensdag 17 mei: kruispunt Hoogmolendijk - Wijnegembaan één dag afgesloten.
  • Donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei: kruispunt open.
  • Maandag 22 en dinsdag 23 mei: kruispunt gesloten voor asfalteringswerken.
  • Woensdag 24 mei: kruispunt weer open (onder voorbehoud van weersomstandigheden of technische problemen).

Het verkeer kan het kanaal altijd oversteken via het bruggetje aan sluis 10 (ter hoogte van de Wijnegembaan/Sluizenstraat) of via brug 14 aan de Villerslei.

Lees de actuele info over de werken op www.vlaamsewaterweg.be/metropoolstraat.

Omleiding

Enkel lokaal verkeer voor de bedrijven in de Metropoolstraat is mogelijk. Doorgaand verkeer volgt tijdens de werken een omleiding:

  • Tussen Wijnegem en Antwerpen: via Houtlaan, Merksemsebaan en Bisschoppenhoflaan.
  • Tussen Schoten en Antwerpen: via Ridder Walter van Havrelaan (N115), Calesbergdreef, Eethuisstraat, Oude Bareellei naar Bredabaan.

De Albertkanaalbaan wordt tussen Sluizenstraat en Broekstraat enkelrichting naar Wijnegem.

Fietsers

Fietsers volgen de omleiding via de achterliggende straten: Toekomstlaan - Marsstraat - Liebiglaan - Papenaardekensstraat - Braamstraat. Vanaf de omleiding kan je via de zijstraten de bedrijven op de Metropoolstraat bereiken.  

Bedrijven

De bedrijven in de Metropoolstraat blijven bereikbaar. Volg hiervoor de bereikbaarheidsborden ter plaatse. De bedrijven in de omgeving van de Metropoolstraat kunnen op de website van de Vlaamse Waterweg de bereikbaarheidsfiche downloaden om medewerkers, klanten en leveranciers te informeren.    

Blijf op de hoogte

Op de website van de Vlaamse Waterweg vind je de meest actuele informatie over de werken. Op die pagina kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Heb je vragen? Contacteer dan de omgevingsadviseur via info@metropoolstraat.be.

Terug naar nieuwsoverzicht