Wegenwerken Metropoolstraat: afgesloten voor doorgaand verkeer

De Vlaamse Waterweg zet in op containervervoer over het Albertkanaal. In het kader van de capaciteitsverhoging worden de bruggen over het kanaal gerenoveerd en verhoogd, en wordt het kanaal op sommige stukken verbreed. Hierdoor kunnen er grotere schepen via het kanaal de haven van Antwerpen bereiken.

  • Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder ter hoogte van de Metropoolstraat.
  • Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd.

Metropoolstraat afgesloten voor doorgaand verkeer

De nieuwe Hoogmolenbrug ligt al een tijdje mooi op haar plaats. Maar in de Metropoolstraat zijn er nog heel wat werken nodig om de brug aan te sluiten op de weg en het kanaal te verbreden.

Vanaf 7 april 2022 is de Metropoolstraat enkele maanden volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Straalstraat en Korte Braamstraat.

Omleiding

Enkel lokaal verkeer voor de bedrijven in de Metropoolstraat is mogelijk. Doorgaand verkeer volgt tijdens de werken een omleiding:

  • Tussen Wijnegem en Antwerpen: via Houtlaan, Merksemsebaan en Bisschoppenhoflaan.
  • Tussen Schoten en Antwerpen: via Ridder Walter van Havrelaan (N115), Calesbergdreef, Eethuisstraat, Oude Bareellei naar Bredabaan.

De Albertkanaalbaan wordt tussen Sluizenstraat en Broekstraat enkelrichting naar Wijnegem.

Fietsers

Fietsers volgen de omleiding via de achterliggende straten: Toekomstlaan - Marsstraat - Liebiglaan - Papenaardekensstraat - Braamstraat. Vanaf de omleiding kan je via de zijstraten de bedrijven op de Metropoolstraat bereiken.  

Bedrijven

De bedrijven in de Metropoolstraat blijven bereikbaar. Volg hiervoor de bereikbaarheidsborden ter plaatse. De bedrijven in de omgeving van de Metropoolstraat kunnen op de website van de Vlaamse Waterweg de bereikbaarheidsfiche downloaden om medewerkers, klanten en leveranciers te informeren.    

Blijf op de hoogte

Op de website van de Vlaamse Waterweg vind je de meest actuele informatie over de werken. Op die pagina kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief. Heb je vragen? Contacteer dan de omgevingsadviseur via info@metropoolstraat.be.

Terug naar nieuwsoverzicht