Hinder Merksemsebaan/Bisschoppenhoflaan: omleiding Hoogmolenbrug

Momenteel werkt de aannemer aan de noordzijde van de Merksemsebaan/Bisschoppenhoflaan (fase 1), tussen de Bijkhoevelaan en de grens met de stad Antwerpen. Tijdens de werken is de rechterrijstrook niet beschikbaar. Autoverkeer richting Antwerpen moet over één rijstrook in plaats van twee. Voetgangers en fietsers kunnen de werken passeren via een afgeschermde doorgang.

Geen verkeer richting Schoten over Hoogmolenbrug mogelijk

Door het slechte weer van de afgelopen dagen zal de omleiding van de Hoogmolenbrug iets langer duren.

Dat betekent:

  • Het autoverkeer kan niet meer afslaan vanuit Wijnegem/Deurne richting Schoten via de Hoogmolenbrug tot en met zaterdag 22 februari . De Hoogmolenbrug oversteken in de andere richting gaat nog wel. Het verkeer richting Schoten volgt een omleiding via de brug van de Houtlaan of de Brug van den Azijn.

Doorsteken onder N120 in krokusverlof, zuidzijde volgt aansluitend

De werken aan de noordzijde van de N120 duren tot 21 februari. In de week die daarop volgt (krokusvakantie) maakt de aannemer verschillende doorsteken dwars onder de N120 door (fase 2). De werfzone verschuift regelmatig en verkeer (zowel richting Antwerpen als richting Wijnegem) verloopt over een beperkt aantal rijstroken.

Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de nutswerken begin maart naar de zuidzijde van de N120 (fase 3). Ook hier zal de rechterrijstrook worden ingenomen en loopt verkeer richting Wijnegem over één rijstrook in plaats van twee.

Hoofdwerken (vanaf juni 2020)

Zodra de nutswerken klaar zijn (juni 2020), start Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Merksemsebaan vanaf de gemeentegrens (Wijnegem-Antwerpen) tot iets voorbij de Bijkhoevelaan. Deze werken kennen drie grote fasen en duren tot september 2021. Dankzij een gefaseerde aanpak blijft verkeer op de Merksemsebaan mogelijk. Wel wordt het tijdens fase 1 en 2 herleid naar één rijstrook in elke richting.

Wat na de werken?

Over anderhalf jaar is de aansluiting van de Deurnesteenweg met de Merksemsebaan een stuk richting Deurne opgeschoven. De zuidelijke tak van dit nieuwe kruispunt is vanaf dan open voor verkeer. Van en naar Schoten rijd je nog via het oude kruispunt tot de nieuwe Hoogmolenbrug klaar is. Dan gaat de middenberm van het oude kruispunt dicht.

Terug naar nieuwsoverzicht