Wegenwerken Merksemsebaan/Bisschoppenhoflaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een belangrijke herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komst van de nieuwe Hoogmolenbrug.

Alle bewegingen op het kruispunt met Deurnesteenweg opnieuw mogelijk

Op maandag 18 januari wijzigt de verkeerssituatie op de N120 Merksemsebaan. Je rijdt vanaf dan op de vernieuwde zuidelijke weghelft tussen de Deurnesteenweg en de grens met stad Antwerpen. Verkeer krijgt er tijdelijk een plaats op één rijstrook per richting terwijl het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de noordelijke weghelft. Aan de andere zijde van het kruispunt (ten oosten van de Deurnesteenweg) zijn er vermoedelijk nog werken tot april aan de zijde van Desco. Hier rijd je zolang nog aan de noordzijde voorbij de werfzone. 

Wat na de werken?

Over anderhalf jaar is de aansluiting van de Deurnesteenweg met de Merksemsebaan een stuk richting Deurne opgeschoven. De zuidelijke tak van dit nieuwe kruispunt is vanaf dan open voor verkeer. Van en naar Schoten rijd je nog via het oude kruispunt tot de nieuwe Hoogmolenbrug klaar is. Dan gaat de middenberm van het oude kruispunt dicht.

 

Terug naar nieuwsoverzicht