Gemeentelijke locaties en materiaal

Materiaal

Via het evenementenloket kunnen Schotense verenigingen materiaal huren zoals stoelen, tafels, herbruikbekers… Materiaal aanvragen doe je via de aanvraag feestmateriaal (hieronder) uiterlijk 6 weken voor de activiteit. 

Belangrijk bij aanvraag huur feestmaterialen:

  • De gemeente Schoten beschikt over feestmaterialen zoals herbruikbekers, stoelen, nadarhekken, tafels, vlaggen, podiumelementen… (overzicht hieronder beschikbaar).
  • Schotense verenigingen kunnen deze materialen gratis ontlenen voor hun feesten of evenementen.
  • Het schepencollege zal de aanvraag beoordelen.
  • Als de vereniging verwacht dat het materiaal gebracht en opgehaald wordt door de gemeentediensten, zal hiervoor een kostprijs van 100 euro aangerekend worden per ingezette vrachtwagen.
  • Ook wie afvalcontainers terugbezorgt, zal een factuur krijgen voor de lediging van de container.
  • Als de gemeentearbeiders het podium in elkaar moeten zetten, zal dit 2 euro per m² kosten.

Locaties

Sportdienst

Bij de sportdienst kan je terecht voor het huren van een zaal in sporthal Vordensteyn en sporthal De Zeurt, maar ook voor een sportzaal in de scholen KBS Bloemendaal en Atheneum Schoten of voor een omnisportveld (Begonialaan en Paalstraat). Tenslotte is er ook openluchtinfrastructuur in het gemeentepark en sportpark De Zeurt.

Cultuurcentrum Schoten

Een lokaal in het kasteel van Schoten, De Kaekelaar, het LDC Cogelshof, de wijklokalen Fortbaan, Schijnparklaan of Lariksdreef kan je via het Cultuurcentrum Schoten huren.  

Jeugddienst

Wie een jeugdgerelateerde activiteit wil organiseren, kan het Park-iet in het park van Schoten huren via de jeugddienst. Door werken is het niet mogelijk om deze locatie te huren in 2022. Vanaf januari 2023 gaat het Park-iet weer open.

Niet-gemeentelijke locaties

Raadpleeg het overzicht van de gekende niet-gemeentelijke locaties.

Voor meer informatie kan je terecht bij de vermelde verantwoordelijke.