Wil je zelf een buurtfietsenstalling in je buurt?

Een buurtfietsenstalling is een afgesloten, overdekte fietsenstalling waar je als buurtbewoner een fietsstalplaats kan huren. Deze fietsplaats blijft voor jou beschikbaar tegen een bepaalde kostprijs.

Locaties

 • Er is een buurtfietsenstalling in wijk Sint-Filippus. Deze stalplaats is helaas volledig volzet. Na evaluatie van dit proefproject bekijken we of we in bijkomende zones buurtstallingen voorzien.
 • In de zomer van 2022 wordt een tweede proefproject met een buurtfietsenstalling opgestart. Er komt een fietsenstalling binnenin de ondergrondse parkeergarage van het Schuttershof (Jozef Van Craenstraat). Woon je in de nabije omgeving (max. 500m) en beschik je zelf niet over een garage om je fietsen in te stallen? Vraag voor 1 juni 2022 een plaats aan door dit formulier ingevuld te bezorgen aan de milieudienst.

Aanvragen

 • Wil je zelf een fietsenstalling in je buurt?
  Vul je gegevens in via deze link. Wij bezorgen je meer info zodra er een buurtfietsenstalling in je wijk komt.
   
 • Heb of ken je een geschikte ruimte voor een buurtfietsenstalling?
  Geschikte panden of locaties vinden voor dit project is niet makkelijk. Juist in de buurten waar stallingen het hardst nodig zijn, is de ruimte schaars. Ken of beschik je zelf over panden of (reeds verharde) gronden die geschikt zijn als buurtfietsenstalling? Wij vernemen het graag via fietsparkeren@schoten.be.

Waarom buurtfietsenstallingen?

In dichtbevolkte Schotense wijken beschikken bewoners vaak niet over een overdekte fietsenberging. Dat is niet erg bemoedigend om de fiets te nemen voor verplaatsingen. Daarom onderzoekt gemeente Schoten of er ruimtes zijn waar een afgesloten fietsenstalling mogelijk is.

Kostprijs 

Prijs per stalplaats per jaar:

 • Individuele fietsparkeerplaats (1 beugel voor maximum 1 fiets): 60 euro
 • Dubbele plaats (1 beugel voor maximum 2 fietsen waarvan 1 aan elke kant): 90 euro
 • Een bakfietsplaats of plaats met fietskar (1 fietsparkeerplaats tussen twee beugels): 90 euro 

Waarborg: 50 euro

Voorwaarden

Je kan een stalplaats aanvragen wanneer de fietsenstalling op maximum 500 meter van je woning ligt en je zelf geen garage hebt.

Er zijn twee inschrijfperiodes:

 • Voor 1 december (je huurt de stalplaats voor de duur van 1 jaar vanaf 1 januari)
 • Voor 1 juni (je huurt de stalplaats voor de duur van 1 jaar vanaf 1 juli)

Bekijk het volledige retributiereglement.