Alle actuele info over het Coronavirus

We zien helaas over het hele land terug een stijging in het aantal coronabesmettingen. De provincie Antwerpen behoort tot de meest getroffen provincies. Daarom zijn er bijkomende maatregelen in onze provincie, bovenop de federale maatregelen.

 • Je vormt tot en met 26 augustus 2020 een sociale bubbel met dezelfde 5 personen en voor een heel gezin, dus niet meer per individu.
 • Iedereen ouder dan 12 jaar draagt verplicht een mondneusmasker op het publiek domein (alle straten, pleinen, openbare gebouwen...) én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet wanneer je iets eet of drinkt, thuis en in de auto. De mondmaskerplicht is ook niet geldig tijdens intensief sporten in sportinfrastructuur en/of bij intensief sporten op plaatsen waar je slechts weinig andere personen kruist of passeert. Tijdens intensieve arbeid moet je ook geen mondmasker dragen (afvalbeladers, arbeiders in de bouw…) Wanneer je om medische redenen geen mondneusmasker kan dragen, mag je een alternatief gebruiken: bijvoorbeeld een gelaatsscherm.
 • In de provincie Antwerpen geldt een avondklok tussen 23.30 en 6.00 u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6.00 u, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…).
 • Alle evenementen en feesten in Schoten worden afgelast, feestzalen sluiten.
 • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde huishouden. Elke klant is verplicht zich te registreren. Cafés en restaurants sluiten om 23.00u.
 • Boodschappen en marktbezoeken doe je alleen (of vergezeld van een minderjarige die onder hetzelfde dak woont of een persoon die hulp nodig heeft) voor maximum 30 minuten (behalve op afspraak).
 • Sport in georganiseerd verband wordt onderverdeeld in 3 categorieën. De vastgelegde protocollen dienen steeds te worden gerespecteerd. Je leest ze hier na. 

  • Sporters jonger dan 12 jaar: de groepen zijn beperkt tot maximum 50 personen, er moet steeds gesport worden onder begeleiding van een verantwoordelijke, zowel contact- als contactloos sporten is toegestaan, zowel in- als outdoor sporten mag. Outdoor sporten wordt aanbevolen. In geval van indoorsport dien je de ruimte(n) regelmatig en goed te ventileren.

  • Sporters tussen 12 en 18 jaar: de groepen zijn beperkt tot maximum 10, steeds dezelfde personen, zowel contact- als contactloos sporten zijn toegestaan, indoor sporten mag voor telkens 1 groep van maximum 10 personen per goed geventileerde, zichtbaar afgescheiden ruimte van minstens 100m². Bij één op één contactsporten (zoals judo) is het dragen van een mondneusmasker verplicht.

  • Sporters ouder dan 18 jaar (volwassenen): de groepen zijn beperkt tot maximum 10, steeds dezelfde personen, enkel contactloos sporten is toegestaan. Indoor sporten mag voor telkens 1 groep van maximum 10 personen per goed geventileerde, zichtbaar afgescheiden ruimte van minstens 100m².

 • Voor sporten in niet-georganiseerd verband (ongeacht de leeftijd): de groepen zijn beperkt tot maximum 10, steeds dezelfde personen. Enkel contactloos sporten is toegestaan. Indoor sporten is toegestaan voor telkens 1 groep van maximum 10 personen per goed geventileerde, zichtbaar afgescheiden ruimte van minstens 100m².
 • Fitnesscentra heropenen onder strikte voorwaarden. De sporthallen blijven in Schoten gesloten.

Bedankt om deze strenge maatregelen goed op te volgen. We moeten dit nu samen volhouden om het virus onder controle te krijgen.

Meer info

 Bekijk alle maatregelen die gelden in de provincie Antwerpen of een lijst met veelgestelde vragen

 Lees meer over de federale maatregelen of een lijst met veelgestelde vragen

 

Terug naar nieuwsoverzicht