Coronavaccin

Om alle volwassen Schotenaren zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen vaccineren tegen Covid-19, kiest het gemeentebestuur ervoor om aan te sluiten bij het vaccinatiedorp op Spoor Oost, ter hoogte van het Sportpaleis. Dit vaccinatiedorp is een samenwerking van vier eerstelijnszones van Antwerpen en enkele randgemeenten.

 

Zo verloopt je vaccinatie

De vaccinatiecampagne komt in een nieuwe fase terecht. Vanaf nu zullen Schotenaren die ouder dan 65 jaar zijn hun uitnodiging tot vaccinatie ontvangen. De uitnodiging om je te laten vaccineren ontvang je via brief en - indien je gegevens bekend zijn - ook per mail en sms.

Wist je dat je je uitnodiging voor vaccinatie ook via my e-box ontvangt? Je ontvangt de uitnodiging sowieso ook nog per brief, maar vaak is my e-box sneller. Activeer snel via myebox.be.

Je hebt een uitnodiging ontvangen. Wat nu?

De uitnodiging bevat een code om online of telefonisch een afspraak te boeken voor de vaccinatie. Boek hiermee een concrete afspraak voor zowel je eerste als je tweede prik. De prikken zullen gezet worden in VacCovid, het vaccinatiedorp op Spoor-Oost.

Zo verloopt je vaccinatie in het vaccinatiedorp.

Hulp nodig bij het maken van een afspraak?

Heb je hulp nodig bij het inboeken van deze afspraak, dan kan je bellen naar de corona-infolijn: 03 435 95 55.  Hier kan je iedere dag terecht tussen 9.00 en 17.00 uur, ook op zaterdag en zondag.

Wil je dat iemand je afspraak voor jou inboekt in het vaccinatiedorp Vaccovid? Je kan elke weekdag terecht in De Kaekelaar (Sint-Cordulastraat 10, 2900 Schoten) van 10.00 tot 12.00 u en bijkomend op donderdag van 17.00 tot 19.00 u. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Breng zeker je oproepingsbrief en je identiteitskaart mee. Opgelet! Wij kunnen je enkel helpen als er plaatsen en vaccins beschikbaar zijn, check hiervoor www.vaccovid.be.

Thuisvaccinatie

Enkel wie niet mobiel is, kan thuis gevaccineerd worden. De inschatting of je hiervoor in aanmerking komt gebeurt door de huisarts. De huisarts zal jouw gegevens doorgeven zodat een afspraak gemaakt kan worden voor de thuisvaccinatie. De huisarts zal jou ook informeren hoe de vaccinatie zal verlopen.

Kan ik me inschrijven op een reservelijst?

Ja, Vaccovid gebruikt QVAX. Indien je dus in aanmerking wil komen voor een restvaccin, registreer je op www.qvax.be.

Momenteel worden mensen jonger dan 41 jaar standaard niet uitgenodigd voor een vaccinatie met een Janssen-vaccin in de vaccinatiecentra. Ben je tussen 18 en 41 jaar? Dan kan je via QVAX aangeven dat je wel bereid bent om gevaccineerd te worden met een Janssen-vaccin, als je daarover eerst voldoende geïnformeerd bent. Lees meer info.

 

 

Veelgestelde vragen

Terug naar nieuwsoverzicht