Coronavaccin

Om alle volwassen Schotenaren zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen vaccineren tegen Covid-19, kiest het gemeentebestuur ervoor om aan te sluiten bij het vaccinatiedorp op Spoor Oost, ter hoogte van het Sportpaleis. Dit vaccinatiedorp is een samenwerking van vier eerstelijnszones van Antwerpen en enkele randgemeenten.

Hier zullen naast de Schotenaren dan ook de inwoners van Antwerpen, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek gevaccineerd worden. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat een bundeling van de krachten aangewezen en zelfs noodzakelijk is bij deze enorme operatie. Deze schaalgrootte zorgt immers voor een bijzonder grote logistieke, medische en wetenschappelijke slagkracht, waar we de vruchten van zullen plukken en waar we vanuit Schoten ten volle aan zullen meewerken.

 

Voor wie is de vaccinatie en wanneer?

 

Vaccins: ontwikkeling, veiligheid en bijwerkingen

 

Vrijwilligers

Om de vaccinatie vlot te laten verlopen, zoeken we zowel voor het vaccinatiedorp als voor de eigen vaccinatieantennes in Schoten nog vrijwilligers. Er zijn zowel medische als niet-medische taken die door vrijwilligers kunnen opgenomen worden. Wil jij je graag inzetten? Geef dan je naam, contactgegevens en de vermelding of je medische of niet-medische taken wil uitvoeren door aan vrijwilligers@schoten.be.

 

Terug naar nieuwsoverzicht