Deelwagens

Deelwagen Schoten gemeentelijke milieupremies

Autodelen wil zeggen dat een auto wordt gedeeld met andere mensen. Je gebruikt dus enkel de auto wanneer je dat wenst. Zo denk je bewuster na over je eigen autogebruik en zijn er minder wagens op de baan (en dus ook een lagere parkeerdruk).

Poppy

Je kan gebruikmaken van deelwagensysteem Poppy in Schoten. Je herkent de wagens en scooters aan hun knalrode kleur.

Rijden met Poppy is eenvoudig. Installeer de gratis app en zoek naar een wagen of scooter. Ontgrendel de wagen of scooter met je app en start! Er zijn geen instapkosten, je betaalt enkel voor de duurtijd van je rit.

De zones waarbinnen je de auto of scooter weer kan achterlaten zijn duidelijk aangegeven in de app.

GreenMobility

De wagens van GreenMobility zijn 100% elektrisch. Er zijn verschillende flexibele manieren om de wagens te gebruiken: per minuut, per uur of per dag. Vind de formule die bij jou past en raadpleeg de website voor meer informatie 

Ritje maken? Installeer de gratis app en zoek naar een wagen. Ontgrendel de wagen met je app en start!

De zones waarbinnen je de auto weer kan achterlaten zijn duidelijk aangegeven in de app.

Andere autodeelsystemen

Autodeelsystemen zoals Partago en Cambio werken met een vast aanbod op een vaste standplaats. Een overzicht van alle autodeelsystemen is terug te vinden op www.autodelen.net/autodeelaanbieders.  

Gemeentelijk autodeelproject

De gemeente Schoten heeft een eigen wagenpark. Omdat de wagens na de kantooruren stilstaan, deelt Schoten twee energiezuinige dienstauto's (op CNG en benzine) met zijn inwoners. Tegelijk een oplossing om kosten te besparen en duurzame mobiliteit in de gemeente te bevorderen.

Wens je meer informatie over het gemeentelijk autodeelproject? Bekijk de handleiding. Voor je langsgaat bij de milieudienst, kan je alvast een kijkje nemen in de overeenkomst en het huishoudelijk reglement.

Subsidie

De gemeente voorziet een subsidie op het inschrijvingsbedrag of lidgeld van het autodelen.

Parkeerzones

Je kan je deelwagen enkel achterlaten in de zones aangeduid op dit kaartje.