Asociaal zijn is geen handicap! Parkeer niet onwettig op parkeerplaats voor mindervaliden

Onrechtmatig parkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden is asociaal en in geen enkel geval te rechtvaardigen. Daarom zal je binnenkort in de buurt van iedere gehandicaptenparkeerplaats onderstaande ludieke posters zien hangen. De typetjes op de affiches zijn een knipoog naar de meest gehoorde excuses van foutparkeerders.

Slechts vijf minuutjes parkeren? Even snel naar de winkel? Gewoon even met je auto pronken? Geen parking dichtbij je bestemming? Asociaal zijn is geen handicap.

Het bestuur hoopt zo dat bestuurders toch twee keer nadenken voor ze zich effectief foutparkeren op deze voorbehouden plaatsen. Onrechtmatig parkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden is asociaal en in geen enkel geval te rechtvaardigen.

116 euro boete

Foutparkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden is een overtreding van categorie twee op het gemeentelijk GAS-reglement, met een boete van 116 euro. Lokale Politie Schoten controleert streng op het foutparkeren op parkeerplaatsen voor mindervaliden. In 2018 werden er in totaal 172 processen-verbaal opgesteld, en in 2019 werden er 145 bestuurders betrapt en beboet.

Hoewel we het vorig jaar al ietsje beter deden, blijft het controleren op deze overtreding een prioriteit voor gemeente Schoten.

Terug naar nieuwsoverzicht