Schoten solidair met slachtoffers aardbeving

Slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Delen van Syrië en Turkije werden begin februari 2023 getroffen door aardbevingen met vreselijke gevolgen. Miljoenen mensen zijn dakloos en het dodental loopt op tot meer dan 50.000.

Noodhulp

Schoten voorziet 13.000 euro aan noodhulp:

  • Het gemeentebestuur zelf schenkt 10.000 euro via Rode Kruis Vlaanderen.
  • De adviesraad Duurzaam Schoten 2030 doneert 1.500 euro via Child-Help en 1.500 euro via Rode Kruis Vlaanderen.

Dat hebben we beslist na een gesprek met buurgemeente Schilde. Ook zij gaan een bedrag doneren. Met onze andere buurgemeentes zijn we nog in gesprek en willen we warm maken om hetzelfde te doen.

Maar ook jij kan helpen!

Consortium 12-12

  • Steun Consortium 12-12 door een gift te storten op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 of via de online giftpagina www.1212.be.

Op korte termijn willen de leden van 12-12 zoveel mogelijk levens redden en mensen helpen overleven. Dat doen ze door het uitdelen van drinkwater, dekens en voedsel en door te zorgen voor onderdak, vaccinaties, basisgezondheidszorg en de bescherming en zorg voor alleenstaande kinderen.

Op langere termijn werken ze aan de heropstart van het onderwijs, het behandelen van psychosociale trauma's en de heropbouw van ziekenhuizen, scholen en woningen.

bpost

Bpost zamelt hulpgoederen in in alle Belgische postkantoren en brengt ze naar Istanboel. De lokale postoperator, PTT, zorgt ervoor dat de hulpgoederen daar terecht komen waar ze het meeste nodig zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht