Scheldeprijs: alle praktische info op een rijtje

De 107e editie van de Scheldeprijs op woensdag 10 april 2019 start dit jaar opnieuw in het Nederlandse Terneuzen. De aankomst blijft in Schoten.

Openingsuren

Opgelet: recyclagepark uitzonderlijk gesloten op woensdag 10 april 2019. Het gemeentehuis is volgens de normale openingsuren geopend.

Verkeer

Voor een veilig verloop zijn er voor, na en tijdens de Scheldeprijs enkele bijzondere verkeersmaatregelen.

In de Churchilllaan (het deel tussen Kuipersstraat en Markt) wordt de tribune voor het publiek opgebouwd vanaf vrijdag 5 april, en na de wedstrijd weer afgebroken.

  • Uit veiligheidsoverwegingen sluiten we dit deel van de Churchilllaan af voor het verkeer van vrijdag 5 april 01.00 u tot vrijdag 12 april 07.00 u.
  • Er wordt een omleiding voorzien via Jozef Hendrickxstraat – Kasteeldreef. De J. Hendrickxstraat wordt tussen rotonde Verbertstraat en Kuipersstraat gedurende deze periode tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Op het Marktplein geldt een parkeerverbod van maandag 8 april 23.00 u tot woensdag 10 april 18.00 u.

 Bekijk de brief met gedetailleerde info over de verkeersmaatregelen

Nieuw dit jaar: in de zijstraten van de Kasteeldreef geldt een parkeerverbod aan de even kant (Deurnevoetweg, Voorkempenlaan, Invalidenlaan, Oudstrijderslaan, Pastoor Meeusenlaan, Vuurkruisenlaan, Arthur Verhoevenlaan en Henri Dunantlaan).

Omleidingen De Lijn

De dag zelf

De wielrenners passeren op 10 april tussen 11.30 en 17.00 u door de Schotense straten. Je kan tussen die uren slechts af en toe met de auto door deze straten. Dit kan enkel met de richting van de koers mee en nadat de groene vlag is gepasseerd. 

Eerst is er de afwachtingswedstrijd 'Memorial Staf Segers', daarna rijden de profs van de Scheldeprijs twee plaatselijke ronden in Schoten.  

Bekijk hieronder een kaart met het parcours en de voorgestelde omleidingen op 4 april.

Bereikbaarheid voor het publiek

Bekijk op de website van de Scheldeprijs hoe het evenement te bereiken is via lijnbus, per wagen, per fiets en te voet. ​