Scheldeprijs: alle praktische info op een rijtje

De Scheldeprijs vindt dit jaar plaats op woensdag 7 april 2021. Wegens de geldende coronamaatregelen wordt het een kleinschalige editie.

 • De aankomstzone wordt afgesloten met hekken en het aantal bezoekers daar wordt sterk beperkt. Er zijn ook geen VIP-tenten.
 • De renners volgen de gekende route door Schoten, met een aantal kleine aanpassingen.
 • Langsheen het volledige parcours geldt een mondmaskerplicht.
 • Volgens de huidige coronamaatregelen mag je met maximum 4 personen samenkomen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Gezinnen groter dan 4 mag wel.
 • Er geldt een verbod op het verbruik van alcoholhoudende dranken op de openbare weg volgens het Algemeen Politiereglement Schoten.

Op afstand zie je meer

We kijken uit naar de Scheldeprijs op 7 april. Maar door de huidige coronacrisis volg je de koers beter thuis en zak je niet af naar de finish of het parcours. Thuis voor tv bekijk je alles vanop een afstand en zie je de koers beter in z'n geheel.

Personen die toch langs het parcours staan, houden rekening met de coronamaatregelen en dragen verplicht een mondmasker. Je staat met maximum vier personen samen en er zijn geen drank- en eetkramen.

 Politiebesluit mondmaskerplicht langsheen de lokale omloop van de Scheldeprijs

Verkeer

In de Churchilllaan (Churchilllaan (deel tussen het rondpunt aan de Kasteeldreef en de Verbertstraat) ) wordt de aankomstzone opgebouwd en na de wedstrijd weer afgebroken.

 • Uit veiligheidsoverwegingen sluiten we dit deel van de Churchilllaan af van maandag 5 april 5.00 u tot donderdag 8 april 7.00 u.
 • Er wordt een omleiding voorzien via Jozef Hendrickxstraat – Kasteeldreef. De J. Hendrickxstraat wordt tussen Kuipersstraat en rotonde Verbertstraat gedurende deze periode tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Op het Marktplein geldt een parkeerverbod van maandag 5 april 23.00 u tot woensdag 7 april 20.00 u.

 Bekijk de brief met gedetailleerde info over de verkeersmaatregelen

Omleidingen De Lijn

Bekijk de omleidingen van De Lijn voor, na en tijdens de Scheldeprijs op de website van De Lijn.

De dag zelf

De wielrenners passeren op 7 april tussen 11.00 en 18.00 u door de Schotense straten. Je kan tussen die uren slechts af en toe met de auto door deze straten. Dit kan enkel met de richting van de koers mee en nadat de groene vlag is gepasseerd. 

De straten die aangeduid zijn als gesloten parcours zijn op 7 april tussen 6.00 uur en 18.30 uur niet bereikbaar met de wagen.

Bekijk hieronder een kaart met het parcours.

Omleidingen doorgaand verkeer

 • Vanuit Deurne richting Merksem/Brecht
  Deurnesteenweg – Braamstraat – linksaf Verbertstraat – rechtsaf Hendrik Consciencestraat – linksaf Alfons Verdijkstraat/Venstraat - Zaatstraat – linksaf Fluitbergstraat – rechtsaf Paalstraat – N115 (linksaf Merksem - rechtsaf Brecht)
 • Vanuit Brasschaat richting Merksem
  Kopstraat – rechtsaf Vordensteinstraat – Horstebaan – Bredabaan
 • Vanuit Brecht richting Deurne/Wijnegem
  Brechtsebaan – linksaf Paalstraat – linksaf Fluitbergstraat – rechtsaf Zaatstraat – Venstraat – Alfons verdijkstraat – rechtsaf Hendrik Consciencestraat – linksaf Verbertstraat (rotonde) - Victor Adriaensstraat – rechtsaf Braamstraat – Deurnesteenweg
 • Vanuit Deurne richting Koningshof
  Braamstraat – rechtsaf Wijnegembaan – Sluisbrug 10 – linksaf sluizenstraat – rechtsaf Villerslei