Nacht van de Duisternis XL

Kom op  vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 naar de Nacht van de Duisternis XL. Wij doven de (klemtoon)verlichting en jij geniet van de rust en de gezelligheid van een pikdonkere nacht. Zo zetten we op een gezellige manier tóch een serieus topic op de agenda: lichtvervuiling.

Ontdek hieronder alle leuke activiteiten.

Diner bij kaarslicht

In het weekend van 7 en 8 oktober dooft de Schotense horeca hun zaalverlichting en zetten in plaats daarvan gezellige kaarsen op tafel voor een ‘diner bij kaarslicht’.

Sterren spotten (VOLZET)

Zaterdag 8 oktober neem je deel aan een begeleide wandeling (VOLZET) in domein Vordenstein. Volkssterrenwacht Urania zorgt ook voor een exclusieve sessie sterrenkijken (VOLZET), met een boeiende demonstratie. Een unieke kans, want normaal gezien zijn bezoekers ’s avonds niet toegelaten in het park. Snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

Zweten in ’t donker

Jezelf eens goed in ’t zweet werken, zonder dat iemand het ziet? Tijdens de Nacht van de Duisternis kan het in fitnessclub NRG (Zaatstraat 5). Je hoeft er zelfs niet te sporten om te zweten: naast een fitness en yogastudio is er ook een sauna en hamman beschikbaar.

Ook Arcade Fitness (Vordensteinstraat 133) dimt de verlichting in de cardiozaal en cafetaria. Een unieke sportervaring!

Kraskaartenactie

Nieuw dit jaar is de kraslotenwedstrijd. Iedere klant, bezoeker of deelnemer van de Nacht van de Duisternis krijgt een kraskaart. Daarmee maak je kans op een 'Geniet van Schoten'-bon. Er zijn twee bonnen van 50 euro, vijf bonnen van 25 euro en vijf bonnen van 10 euro te winnen.

Openluchtfilm

Wijk Kolonie organiseert zaterdag 8 oktober een openluchtfilm voor kinderen. Popcorn en drankje zelf mee te brengen. Meer info volgt.