Aanmelden

In Schoten werken alle basisscholen met een centraal aanmeldsysteem. Als je je kind wil inschrijven voor het komend schooljaar volg je onderstaande stappen:

Het nieuwe aanmeldsysteem geldt enkel voor kinderen die voor de eerste keer worden ingeschreven of van school willen veranderen. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven en vermijden we wachtrijen aan de school.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je vult alle gegevens van je kind in op www.aanmelden.schoten.be. Dan geef je de scholen op waarvoor je je kind wil aanmelden.

Wanneer aanmelden?

  • Kinderen aanmelden voor een school waar al een broer of zus is ingeschreven: tussen maandag 17 januari 2022 vanaf 9.00 uur en zondag 30 januari 2022 tot 17.00 uur.
  • Kinderen aanmelden voor een school waar geen broer of zus is ingeschreven: tussen maandag 7 maart 2022 vanaf 9.00 uur en dinsdag 29 maart 2022 tot 17.00 uur.

Nadat alle aanmeldingen zijn gebeurd, wijst het systeem alle kinderen toe aan een school. Dit gebeurt op basis van de eerste keuze die je opgeeft. Als er te weinig open plaatsen zijn in die school zal de afstand van de hoofdverblijfplaats van het kind (of het werk van vader of moeder) tot de school mee bepalen. Als er dan nog geen uitsluitsel is, beslist het toeval.

Ouders die hun kind hebben aangemeld in januari voor de school waar de broer of zus naar school gaat, krijgen ten laatste 11 februari 2022 het resultaat.

De andere ouders krijgen ten laatste 21 april 2022 een e-mail en een brief met de gegevens van de school waar je je kind kan inschrijven als het systeem je kind een school heeft toegewezen.

Goed om te weten

Er is geen tijdsdruk. Het tijdstip waarop je je kind aanmeldt, heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen.

Nog vragen?

Tijdens de aanmeldperiodes kan je bij de secretariaten van de basisscholen en het Huis van het Kind terecht. Hier is iemand aanwezig die samen met jou, stap voor stap, de aanmelding in orde brengt.