Fietsdiefstalpreventie

Je kan je fiets gratis laten graveren of labelen. Met een gravering of label geraken teruggevonden fietsen makkelijker bij de rechtmatige eigenaar. Daarnaast werkt het ook ontradend voor fietsdieven.

  • Bij graveren merken we je fiets met je rijksregisternummer. Dat nummer wordt letterlijk in je fietskader gegraveerd. Het voordeel is dat dit zo goed als niet verwijderbaar is. We geven wel graag mee dat in een aantal gevallen het fietskader niet geschikt is voor gravering en het hierdoor mogelijk beschadigd kan geraken.
  • Een fietslabel is een sticker met daarop tevens een uniek nummer (je rijksregisternummer). Met een sticker beschadig je je fietskader niet. De sticker is wel makkelijker te verwijderen dan een gravure.

Naast fietsen kunnen ook fietskarren, rollators… een gravure of label krijgen.

Hoe graveren?

Op afspraak tijdens de tweede woensdag van de maand, van 13.00 tot 15.00 u in het magazijn van de dienst der werken.

Opgelet: door de huidige coronacrisis vragen we je om een mondmasker te dragen bij de graveersessie.

  • Ook Schotense scholen, groepen… kunnen een afspraak maken voor een graveersessie op locatie. Dit kan eventueel worden gecombineerd met een fietscontrole door de lokale politie. Aanvragen per e-mail via iv@schoten.be.

Fietsen labelen

Wanneer de vorm of het materiaal van het fietskader geen gravering toelaat, kan hiervoor een label worden gemaakt. Je krijgt de labels en een gebruiksaanwijzing bij je thuis bezorgd.

Nuttige adressen

Je kan een gestolen fiets aangeven via de lokale politie Schoten: Gasketelplein 10, 2900 Schoten
Of via: www.policeonweb.be.

Neem eens een kijkje tussen gevonden fietsen op: www.gevondenfietsen.be.