Fietsdiefstalpreventie

Jaarlijks worden er heel wat fietsen gestolen. Veel van de teruggevonden fietsen geraken vaak niet tot bij de rechtmatige eigenaar, omdat de politie de identiteit van de eigenaar niet kan achterhalen. Laat daarom je fiets gratis graveren of labelen.

Graveren of labelen werkt niet alleen ontradend voor fietsdieven. Ook kan de politie aan de hand van de gravering de fiets gemakkelijker terug bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Indien een gravering niet gewenst of niet mogelijk is, kan je kiezen voor een gepersonaliseerd label. Naast fietsen kunnen ook fietskarren, rollators … voorzien worden van een gravure of label.

Hoe graveren?

  • Zonder afspraak op de eerste zaterdag van de maand (of de zaterdag daarna als het over een wettelijke feestdag gaat) van 10.00 tot 11.00 u in het Gelmelenhof (Gelmelenstraat).
  • Op afspraak tijdens de tweede woensdag van de maand, van 13.00 tot 15.00 u in het magazijn van de dienst der werken (via Lodewijk Weytenstraat of Vordensteinstraat). Een afspraak regelen kan via de website mijnfiets.schoten.be.
  • Ook Schotense scholen, groepen … kunnen een afspraak maken voor een graveersessie op locatie. Dit kan eventueel worden gecombineerd met een fietscontrole door de lokale politie. Aanvragen per e-mail via iv@schoten.be.

In juli en augustus gaan de graveersessies in het Gelmelenhof en bij de dienst der werken niet door. Dit compenseren we door een graveerstand te plaatsen op bepaalde evenementen.

Fietsen labelen

Wanneer de vorm of het materiaal van het fietskader geen gravering toelaat, kan hiervoor een label worden gemaakt. Fietslabels kunnen aangevraagd worden via mijnfiets.schoten.be of via de dienst integrale veiligheid. De labels en een beknopte gebruiksaanwijzing worden bij je thuis bezorgd.

Nuttige adressen

Je kan een gestolen fiets aangeven via de lokale politie Schoten:
Gasketelplein 10, 2900 Schoten
Of via: www.policeonweb.be.

Neem eens een kijkje tussen gevonden fietsen op: www.gevondenfietsen.be.