Ontwerpen met Jade

Onze nieuwe leerkracht voor de lessen beeldlab is Jade Kerremans, een interview:

"Ik studeerde Grafisch Ontwerp aan de KASK in Gent. Na mijn studie ging ik aan de slag als deeltijds freelance illustrator en ontwerper. Ik heb het freelancen steeds gecombineerd met een autonome praktijk waarin ik steeds op zoek ga naar nieuwe tekenmethoden en materialen en ik ook ruimtelijk te werk ga. Vorig jaar werkte ik als journalist en tekenaar bij journalistiek productiehuis Sonderland, daarnaast gaf ik les als gastdocent aan de KASK in Gent. Vandaag geef ik met veel plezier beeldlab aan de jongeren in onze Academie. “

Wat is je favoriete geur?
"Wanneer je een nieuw kunstboek koopt, het voor de eerste keer opent en door de pagina's bladert. Díe geur."

Wat lukt je maar niet, hoe vaak je het ook probeert?
"Niet niet-fluiten. Ik fluit zelfs in de meest benarde situaties. Het is een automatisme."

Wat heeft er tijdens de corona-crisis een grote impact op je gehad?
"Tijdens de eerste Lock down verhuisde ik naar Antwerpen, ik ging in volle Lock down samenwonen met mijn vriendin. Ik kreeg toen wekelijks postkunst opgestuurd van mijn Gentse vrienden. Een “Antwerps handje” uit hout bijvoorbeeld, die objecten koester ik."

Wat was het meest memorabele geschenk dat je hebt ontvangen?
"Een CD met geroezemoes. Ik hou enorm van het rustige gezoem van geroezemoes. Voor mijn 22ste verjaardag maakten mijn vrienden een Cd met opnames van allerlei soorten geroezemoes, in een museum, op café in een winkelstraat etc."
 

Terug naar nieuwsoverzicht