Thermografische kaart en milieubarometer

SCHOTENSE THERMOGRAFISCHE KAART

Uit elk gebouw ontsnapt warmte, zowel via de muren, de vloer, de ramen ... Meer dan 30% daarvan verdwijnt via het dak. De thermografische foto brengt dit warmteverlies in kaart. Via 'Zoominopuwdak' kan je inzoomen op je eigen dak en krijg je een beeld van het warmteverlies en de isolatiegraad van je eigen dak.

Je moet hiervoor enkele vragen beantwoorden en de kleurcode in de legende raadplegen om te kijken welke situatie voor jou van toepassing is.

Misschien verliest ook jouwdak energie? Meestal kan je dit eenvoudig verhelpen. Goede isolatie is hierbij van levensbelang, niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

De thermografische foto werd tijdens de winter van 2009 gemaakt met een vliegtuig uitgerust met een infraroodscanner. Wijzigde je situatie sinds deze datum dan is deze foto niet meer representatief.

MILIEUBAROMETER

In onze gemeente houden we heel wat gegevens bij rond de toestand van het milieu. Daar betrekken we onze inwoners graag bij, zodat we samen kunnen werken aan een milieuvriendelijke gemeente.

 Bekijk een overzicht van de cijfers van de Schotense milieubarometer