Slim naar Antwerpen

logo Slim naar Antwerpen Schoten

Er staan heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen gepland. Niets is zo frustrerend als op je route onverwachts wegenwerken tegen te komen. Daarom lees je hieronder een overzicht van alle grote wegenwerken die een impact kunnen hebben voor jou.

Natuurlijk blijft Antwerpen steeds bereikbaar, maar afhankelijk van wanneer en waarom je in de stad moet zijn, kan het ene vervoersmiddel al 'slimmer' zijn dan het andere. De slimste route berekenen kan via de website van Slim naar Antwerpen.

Nieuwe rijweg Bisschoppenhoflaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 6 maart met werken aan de Bisschoppenhoflaan. Tussen de Merksemsesteenweg en de Oude Bosuilbaan wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. Tegelijkertijd komt er een nieuw fietspad in asfalt. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer in beide richtingen steeds mogelijk, zij het slechts over één rijstrook. Je houdt dus best rekening met de nodige hinder.

Turnhoutsepoort afgesloten

De kruispunten met de Turnhoutsebaan, de op- en afrit naar de E313 en de Stenenbrug  worden compacter en overzichtelijker gemaakt. Daarom wordt het kruispunt met de Turnhoutsebaan rechtgetrokken en duikt tram 10 ondergronds. Er worden bredere fietspaden aangelegd, veilige fietsoversteken voorzien en een nieuwe fietsdoorgang onder de aansluiting naar de E313/E34 gebouwd. De Singel zelf krijgt tussen de kruispunten bredere, groene middenbermen en de groene ruimte tussen de singel en de Ring wordt ingericht als natuurlijke groenbuffer. Als alles volgens plan verloopt, start de heraanleg begin maart 2017. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

Opening fietsbrug Ijzerlaan

In mei wordt de nieuwe fiets- en wandelbrug over het Albertkanaal in gebruik genomen. Zodra deze fietsbrug is afgewerkt, kan de oude IJzerlaanbrug definitief worden afgebroken waardoor schepen hier in de toekomst met meer lagen containers kunnen passeren.

Brug van de Azijn afgesloten

De werken aan de Brug van de Azijn (Deurnebalbrug) starten in juli. De brug wordt daarbij voor negen maanden afgesloten voor alle verkeer. Deze werken kaderen in de modernisering van het Albertkanaal waarbij nv De Scheepvaart alle bruggen over het kanaal verhoogt en verbreedt om meer containervervoer mogelijk te maken.