Oef! Dan toch feestelijke opening cultuurseizoen

Toegegeven, 2020 was tot nu toe geen al te best jaar. Iedereen heeft nu, meer dan ooit, nood aan een flinke dosis vitamine C(ultuur). Maar waar kan je dan naartoe?

In Schoten hebben we gelukkig een fantastisch coronaproof cultuuraanbod uitgewerkt.

De start van het nieuwe cultuurseizoen zet je, samen met ons, feestelijk in tijdens het weekend van Open Monumentendag op 12 en 13 september 2020. Geniet van muzikale intermezzo's, beeldige wandelingen, een boekenzoektocht, een muzikale ontdekkingstocht en een wandelvoorstelling in openlucht waar je je primitieve zelf leert (her)ontdekken. Je krijgt de kans om eindelijk terug culturele activiteiten bij te wonen, maar je ontdekt ook allerlei verborgen pareltjes in onze prachtige gemeente. Ontdek het programma hieronder.

 

Boekenzoektocht wandeling Beeldig Schoten

Ga op boekenzoektocht langs alle haltes van de wandeling Beeldig Schoten. Deze wandeling laat je naast in het oog springende Schotense monumenten ook kennismaken met eigen werk van Schotense inwoners. Je kan de wandeling vinden via de ErfgoedApp of de brochure die verkrijgbaar is aan de balie vrije tijd. Tijdens Open Monumentendag kan je bij elke halte zoeken naar een verstopt boek.

  • Wandeling doorlopend en boekenzoektocht op zondag 13 september 2020
  • Vind de route in de ErfgoedApp of vraag ze vooraf aan bij de vrijetijdsbalie

 

Belpop-fietstocht met cd-jacht

Ga op jacht naar muziek met Schotense roots langs de Belpop-fietstocht. Deze fietstocht neemt je mee langs 10 plekken en monumenten die je het muzikale verhaal van Schoten brengen. Scan de QR-code om de verhalen te beluisteren. Op zondag 13 september 2020 kan je cd's zoeken langs de volledige route.

  • Wandeling doorlopend en zoektocht op zondag 13 september 2020
  • Vind de route in de ErfgoedApp, download de folder of vraag ze vooraf aan bij de vrijetijdsbalie

 

Tijd voor creativiteit!

Ontdek op zaterdag 12 september je creatieve talenten tijdens de openlesdag van Academie Schoten. Laat je verleiden door de geluiden van talrijke instrumenten, de elegante bewegingen van de dansers of de draaischijven van de nieuwe opleiding keramiek. Op alle locaties van de academie kan je, op veilige afstand, kennismaken met verschillende kunst- en cultuurdisciplines van beeld, muziek, woord en dans. Bijkomend kan je genieten van enkele muzikale intermezzo’s in openlucht. Let op: voor alle proeflessen is voorafgaande registratie verplicht.

Zaterdag 12 september 2020

Meer info op de website van Academie Schoten

 

De 5 van Schoten: het interbellum - een voorproefje

Cultuurcentrum De Kaekelaar organiseert op 13 september een architectuurwandeling door de wijk Koningshof. Schotens architect Erik Block toont je enkele prachtige architecturale parels die gebouwd werden tussen de twee wereldoorlogen. Tickets kan je verkrijgen via de website van het cultuurcentrum.

Kon je geen plaatsje voor deze wandeling bemachtigen en kan je niet wachten op de interbellumtentoonstelling in mei 2021?. Ontdek dan via de ErfgoedApp nu al enkele mooie interbellumlocaties in Schoten als voorproefje.

  • Zondag 13 september 2020
  • Vind de route in de ErfgoedApp.
Terug naar nieuwsoverzicht