Feestelijke opening cultuurseizoen: horen, zien en voelen

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 zetten we de start van het nieuwe cultuurseizoen feestelijk in met als thema ‘horen, zien en voelen’.

Laat je inspireren door alle zintuigen op beide campussen van de Academie, luister naar spannende verhalen in vier Potkasten, leer meer over het opstarten van een eigen podcast en geniet van een concert in de paradijselijke tuin van de pastorij. Onderweg maak je kennis met Schotens talent op de kunstenmarkt aan het Sint-Cordulaplein.

 

Programma zaterdag 11 september (GRATIS)

ZIEN: De Potkasten komen naar Schoten!

Stap eens binnen in een Potkast en laat je verrassen door sterke verhalen van o.a. Luk Wyns en Bruno Vanden Broecke. Trek je even terug in deze mini-theatertjes voor jong en oud, maar vooral voor het oor.

ALLE ZINTUIGEN: Openlesdag Academie

Ontdek je creatieve talenten tijdens de openlesdag van Academie Schoten. Op alle locaties van de academie kan je kennismaken met verschillende kunst- en cultuurdisciplines van beeld, muziek, woord en dans.

  • Wanneer? Doorlopend vanaf 11.00 u
  • Waar? Campus podium (Jozef Van Craenstraat 4) en Campus beeld (Vordensteinstraat 47)
  • Inschrijven aanbevolen

 

Programma zondag 12 september 2021 (GRATIS)

ZIEN: De Potkasten komen naar Schoten!

Stap eens binnen in een Potkast en laat je verrassen door sterke verhalen van o.a. Luk Wyns en Bruno Vanden Broecke. Trek je even terug in deze mini-theatertjes voor jong en oud, maar vooral voor het oor.

HOREN: Podcasten, hoe begin je eraan?

Eva Balemans is een trotse Schotenaar en podcastmaker. In de bib deelt zij haar ervaringen en vertelt ze hoe ook jij kan beginnen met je eigen podcast. Wie wil, kan aansluitend een liveopname bijwonen van haar ‘People Planet Profit Podcast’.

Wie wil, kan aansluitend een liveopname bijwonen van haar ‘People Planet Profit Podcast’ met als gast HR-specialist Katherina Swings. Samen praten ze over inclusie, het thema van Open Monumentendag 2021.

HOREN: Concert met erfgoedwandeling in pastorie

Ter gelegenheid van Open Monumentendag stellen we een Schotens erfgoedpareltje open. In de tuin van de pastorie geniet je na een fascinerende erfgoedwandeling in de directe omgeving van een akoestisch concert van beloftevolle cellist Kacper Nowak, violiste Elina Buksha en altviolist Takumi Nozawa.

  • Wanneer? 14.00 u start erfgoedwandeling, 15.00 u start concert
  • Waar? Pastorie (Verbertstraat 23)
  • Inschrijven verplicht

VOELEN: Kunstenmarkt, Schoten heeft talent!

Op en rond het Sint-Cordulaplein ontdek je Schotens talent. Kunstenaars bieden hun werk aan op een sfeervol kunstenmarktje. Met een klein beetje verbeelding waan je je op Montmartre.

  • Wanneer? Doorlopend vanaf 13.00 tot 18.00 u
  • Waar? Sint-Cordulaplein
Terug naar nieuwsoverzicht