Vrijwilligerswerk: iets voor jou?

Vrijwilligerswerk OCMW Schoten give a day

OCMW Schoten heeft een zeer uitgebreid en divers aanbod aan taken die vrijwilligers kunnen uitvoeren. Om de juiste kandidaat-vrijwilligers te bereiken, hebben we twee initiatieven uitgewerkt.

  1. Het boekje ‘Vrijwilligerswerk: iets voor jou?’ somt alle mogelijke vrijwilligerstaken bij het OCMW op en geeft er meteen een taakomschrijving en gewenst profiel bij. Er zijn maar liefst 46 verschillende mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten bij het OCMW. Die werden gebundeld in een mooi boekje dat je kan downloaden via deze link. Het wordt ook verspreid op tal van plaatsen (administratief centrum OCMW, LCD's, bib...).
     
  2. Daarnaast sloten gemeente en OCMW zich aan bij het online vrijwilligersplatformGive a Day’. Dat is een initiatief om vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk nauwer op mekaar aan te laten sluiten. Via dit platform kunnen niet alleen gemeente en OCMW, maar ook alle Schotense verenigingen hun aanbod in de vitrine plaatsen. Eind 2017 zou Give a Day volledig operationeel zijn.

Bingo-leiders, plantenverzorgers, voorlezers gezocht

“We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers verrijken de kwaliteit van onze zorgverlening. Ze geven dat tikkeltje extra warmte", zegt OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta.

"We zijn ontzettend trots op al onze ongeveer 250 vrijwilligers. We hebben de inzet van onze vrijwilligers ook de komende jaren nog hard nodig. Daarom willen we elke kandidaat-vrijwilliger een taak kunnen toewijzen die op zijn of haar maat gesneden is.”

Meer info over vrijwilligerswerk bij het OCMW lees je op www.schoten.be/ocmw/vrijwilligerswerk.

Terug naar nieuwsoverzicht