'De Verbertjes' winnen erfgoedprijs

Contactkoor de Verbertjes winnen Schotense erfgoedprijs Schoten

Contactkoor 'de Verbertjes' valt in de prijzen. Op Open Monumentendag, zondag 10 september, ontvingen zij de zevende Schotense Erfgoedprijs.

Die tweejaarlijkse prijs eert een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het behoud of het beheer van het erfgoed in de gemeente Schoten of die het publiek heeft laten kennismaken met het erfgoed.

De Verbertjes houden, als contactkoor met de ouderen en dementen van WZC Verbert-Verrijdt, de volksliederen van vroeger in leven. Voor de animatoren van het woonzorgcentrum betekent deze prijs een ongelooflijke erkenning; met de nominatie alleen al waren ze dolgelukkig. En natuurlijk straalt ook koorleider Ignace Sysmans van trots: "Ik ben blij dat ik dit mag en kan doen, zeker als je ziet wat het met de mensen doet!"

En inderdaad, zelfs diegenen die niet meezingen maar gewoon meeluisteren fleuren volledig op. De Verbertjes brengen zo niet alleen ons erfgoed van volksliedjes terug tot leven, ze wakkeren ook het vlammetje in het hart van de ouderen aan. Prachtig!

De laatste tijd komen er meer en meer mensen op af, waardoor de zaal bomvol zit. Toch staan de deuren steeds open en kan iedereen die wil op ieder moment inspringen.

Terug naar nieuwsoverzicht