Wat met afgebroken takken en bomen na het stormweer?

Heb je afgebroken takken of zelfs bomen op je eigendom liggen na de stormwind van zondag 10 maart 2019? Volg dan onderstaande stappen om dit op te ruimen.

Verzekering

Heb je schade opgelopen aan je huis, auto...? Contacteer eerst je verzekering. Mogelijk komen zij ook tussen in de kosten van het afvoeren van het afval.

Breng gratis je groenafval weg

Heb je geen schade opgelopen, maar enkel omgevallen bomen of afgebroken takken in je tuin, oprit...? In dit geval sta je zelf in voor de opruim. Daarom kan je uitzonderlijk gratis het groenafval van het stormweer kwijt in het recyclagepark tot en met 23 maart 2019.

  1. Neem foto’s van het de gevallen takken en bomen
  2. Druk de foto af en schrijf op de achterzijde je adres. Dit is belangrijk voor de gemeente om op te nemen in de inventaris van schadegevallen.
  3. Verzaag het groenafval.
  4. Breng het nadien zelf naar het recyclagepark waar je het gratis kan deponeren.

Tips

Je kan natuurlijk het hout ook gebruiken op je eigen terrein. Dat spaart heel wat tijd en inspanning.

Stammen kan je onder struiken leggen. Zo vormen ze na verloop van tijd een biotoop op zich met zwammen, mossen en andere planten. Na enkele jaren zal de stam gewoon afbreken en voedsel vormen voor de andere bomen.

Met takken en twijgen heb je heel veel werk om ze af te voeren. Maak het je gemakkelijk en zet een takkenwal op. Enkele palen of grote takken in de grond, en vlecht dan gewoon alle takken verder in horizontale richting.

Terug naar nieuwsoverzicht