Schoten zorgt voor licht in de donkere dagen

De coronacrisis en de strenge maatregelen zijn lastig voor ons allemaal. En de korte dagen maken deze periode extra somber.

Daarom zorgt gemeente Schoten graag voor licht in de donkere dagen. Als teken van hoop en om iedereen die door deze crisis getroffen wordt een hart onder de riem te steken.

#zorgvoorlicht

  • De feestverlichting in Schoten wordt dit jaar vroeger aangestoken. Je kan nu al genieten van een prachtig versierd marktplein. Ook cultuurcentrum De Kaekelaar zal haar gevel uitzonderlijk verlichten.
  • Een aantal winkels in de Paalstraat versieren hun etalages bijkomend met een mooie lichtgevende ster.
  • Maak een foto van je eigen lichtversiering in of rond je huis, post hem op Facebook of Instagram met #zorgvoorlichtschoten en maak ook kans op zo’n prachtige lichtster. Vergeet je post niet openbaar te zetten.
  • Hondenbaasjes die de poep van hun viervoeter netjes opruimen zoals het hoort, maken kans op een lichtje dat ze aan de leiband kunnen bevestigen zodat ze voortaan veilig in het donker op stap kunnen.
  • Zondag 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag. Op die dag steken mensen over de hele wereld lichtjes aan ter herdenking van overleden kinderen. We kunnen dit jaar helaas geen herdenkingsmoment organiseren. Daarom vragen we iedereen om die dag rond 19.00 u een lichtje buiten te plaatsen als teken van medeleven.

Nood aan hulp?

Deze lichtjes in de duisternis zijn een mooie steun voor iedereen die het moeilijk heeft. Maar ze bieden natuurlijk geen oplossing wanneer je een probleem hebt. Weet dat er voldoende initiatieven zijn waar je terecht kan met je hulpvragen. Lees er meer over op www.schoten.be/tips-corona.

Terug naar nieuwsoverzicht