Plan je bezoek aan de zaterdagmarkt

Druktebarometer zaterdagmarkt

We willen je graag helpen je bezoek aan de markt te plannen. Op de druktemeter zie je op welke tijdstippen veel mensen naar de markt komen. Hou het veilig en probeer indien mogelijk op een ander, rustiger tijdstip de markt te bezoeken.

Mondmaskerplicht

Het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer je de Schotense zaterdagmarkt bezoekt. Door zoveel mogelijk een mondmasker te dragen op drukke plaatsen kunnen we hopelijk de verdere verspreiding van het virus tegengaan. 

We rekenen erop dat je je eigen mondmasker meeneemt. Bijvoorbeeld het exemplaar dat je in je brievenbus kreeg. Maar ook vooraan op de markt zal je, bij een van de marktkramers, mondmaskers kunnen kopen.

Het principe ‘ik bescherm jou, jij beschermt mij’ is nu belangrijker dan ooit.

Andere maatregelen

Er geldt een vaste wandelrichting op de markt. Marktgangers wandelen dus steeds van de ingang in de Gelmelenstraat richting de uitgang in de Rodeborgstraat, en nooit omgekeerd. De zijstraten die uitkomen op het parcours van de markt kunnen ook gebruikt worden als in- en uitgang naar de markt. Ook als je de markt betreedt vanuit een van deze zijstraten, hou je rekening met de wandelrichting.

 

Lees ook zeker nog deze bijkomende bepalingen om veilig naar de zaterdagmarkt te gaan:

  • Fietsen mogen aan de hand meegenomen worden, ook caddy’s zijn toegelaten.
  • Bezoekers worden pas toegelaten vanaf 8.00 u en de markt eindigt stipt om 12.30 u.
  • Er wordt handgel voorzien aan de ingang van de markt en aan de verschillende kramen.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor de marktkramers en bezoekers.
  • Je komt naar de markt met maximum vier personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Groepen van meer dan vier personen zijn toegestaan voor zover ze behoren tot hetzelfde huishouden.
Terug naar nieuwsoverzicht