Nieuwe voetgangersbruggen over de vaart

Het Schotense gemeentebestuur bouwt 2 fiets- en voetgangersbruggen over het kanaal Dessel-Schoten ter hoogte van sluis 6 (Vaartdreef) en sluis 8 (Lariksdreef). De ontwerpen zijn klaar, en de plaatsing is voorzien voor de eerste helft van 2021.

Gedaan met omweg

De Vlaamse Waterweg nv sloot de sluisovergangen over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten af voor voetgangers en fietsers. De bediening van de sluizen is geautomatiseerd waardoor het niet langer veilig is om deze sluizen over te steken. Hierdoor moeten zwakke weggebruikers ter hoogte van sluis 6 en sluis 8 een grote omweg maken om het kanaal over te steken.

Aan die omweg komt binnenkort een einde. Het gemeentebestuur maakte 240.000 euro vrij om op deze twee locaties een fiets- en voetgangersbrug te plaatsen. Zo loop je binnenkort weer letterlijk over het water.

Fris ontwerp

Beide bruggen hebben een fris en aantrekkelijk ontwerp. Voor de uitwerking deed het gemeentebestuur beroep op het gekende internationale bureau Ney + Partners. Zij zijn onder andere het brein achter de bruggen over het Albertkanaal en de veel gefotografeerde voetgangersbrug aan Park Spoor Noord.

 

Brug sas 8

Brug sas 6

Terug naar nieuwsoverzicht