Natuurgebied Bonte Hanek komt in handen van gemeente

natuurgebied Bonte Hanek in handen van gemeente Peerdsbos Horst De List

Het natuurgebied Bonte Hanek aan het Peerdsbos wordt overgedragen aan de gemeente Schoten. De rechtbank van eerste aanleg besliste dat de familie van Havre het domein moet afstaan voor 0,02 euro.

In de jaren ’80 moest de familie van Havre het natuurgebied tussen de Bremdonckdreef en Peerdsbosbaan afstaan in ruil voor de verkaveling van domein De List. De overdracht van Bonte Hanek kwam er niet en de gemeente besloot in 1998 om de familie te dagvaarden. Na 18 jaar komt er met dit vonnis dus een einde aan de juridische strijd.

De familie van Havre kan nog in beroep gaan, maar schepen van Milieu Erik Block hoopt binnenkort met de familie rond tafel te zitten en zo de overdracht af te handelen.

Schepen Block is alvast blij met het vonnis. Het 40 hectare grote natuurgebied kent een rijke fauna en flora, met onder andere uilen en roofvogels. De gemeente kan met het verkrijgen van Bonte Hanek werk maken van de aanleg van een ecobrug over de E19. Zo kunnen reeën en ander wild zich verplaatsen tussen domein Vordenstein en het Peerdsbos.

Terug naar nieuwsoverzicht