Mensenzorg schenkt 2500 euro weg

mensenzorg cheque Anapneusis Schoten goede doel goed doel

De gemeente werkt voor de huis-aan-huis ophaling van textiel en oude kleren al een aantal jaar samen met vzw Mensenzorg. Met de opbrengsten die zij uit de verkoop en de recyclage van deze spullen halen, wordt jaarlijks een goed doel in onze gemeente gesteund. Dit jaar schenkt Mensenzorg 2500 euro aan Anapneusis vzw.

Anapneusis zorgt voor de huisvesting van maatschappelijk kwetsbare personen, die veelal worden doorverwezen vanuit de onthaalcentra van CAW Antwerpen en het OCMW. In Schoten beschikken ze over een verblijf met een 8-tal wooneenheden. Iedereen beschikt over de nodige privéruimte, maar er zijn ook groepsruimten en zelfs een grote tuin waar groenten worden gekweekt. Op die manier wordt een gemeenschapsgevoel onder de bewoners gecreëerd.  

De bewoners mogen voor onbepaalde tijd blijven. Sommigen blijven dan ook effectief een lange tijd, anderen bereiden zich voor om opnieuw zelfstandig te gaan wonen.

Het ontvangen geld zal gebruikt worden om opsmukwerken uit te voeren aan de wooneenheden.

Wist je trouwens dat Mensenzorg vorig jaar liefst 40 ton kleren heeft ingezameld? Dat is hetzelfde gewicht als 8 olifanten.

Terug naar nieuwsoverzicht