Gloednieuwe regenboogvlag voor IDAHOT

Intersekse Inclusieve Progress Pride vlag

Schoten toont zich solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie. In de week van 17 mei 2023 wappert de regenboogvlag voor de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT).

Inclusieve vlag

Daarvoor gebruiken we een gloednieuwe inclusieve vlag ontworpen door intersekse artiest en activist Valentino Vecchietti. De vlag hangt een hele week aan de vlaggenmast aan het begin van de Paalstraat.

Schoten hangt de vlag elk jaar op vraag van çavaria. Dat is de Vlaamse koepel van LGBTI+ organisaties. Ze zetten zich samen met honderden vrijwilligers in voor de rechten en het welzijn van LGBTI+ mensen.

Permanente regenboogkleuren

Naast de tijdelijke regenboogvlag kiest Schoten ook voor een vaste plaats voor de regenboogkleuren. Een tijd geleden vroegen we alle Schotenaren naar leuke plaatsen voor permanente regenboogkleuren. En daar kwamen prachtige ideeën uit. Via een stemronde kozen jullie uiteindelijk voor regenboogkleuren onderaan brug 14 aan de Villerslei.

Eindelijk is het zover. Want donderdag 8 juni wordt het doek onderaan de brug officieel ingehuldigd. Wachten voor de openstaande brug wordt binnenkort een stuk aantrekkelijker.

Lezing Riadh Bahri ‘Uit de kast, in de kast’

Maandag 18 september vertelt journaalanker Riadh Bahri zijn persoonlijk verhaal aan de hand van zijn boek 'Uit de kast, in de kast'. Aansluitend gaan we graag met jou in gesprek over het thema.

In september 2021 werd Riadh Bahri het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. ‘Als je homo bent, moet je niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het blijkt nog moeilijker om eruit te blijven. Want je wilt toch niemand lastigvallen met jouw “anders” zijn?’

Het is nog even wachten, maar duid het alvast aan in je agenda. Reserveren kan vanaf 21 juni.

  • Maandag 18 september 2023 van 20.00 tot 22.00 u
  • De Kaekelaar (Sint-Cordulastraat 10, 2900 Schoten)
  • 5 euro (1 euro met kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen)
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Lees meer info
Terug naar nieuwsoverzicht