Elshoutbaan terug open in beide richtingen vanaf 23/11

De aannemer legt momenteel het nieuwe fietspad aan in beton. Tijdens deze fase geldt in de Elshoutbaan enkelrichtingsverkeer van Schoten naar Brasschaat.

Fases

 • Fase 1-4: afgelopen
   
 • Fase 5: van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 22 november
  Het fietspad wordt hersteld. Elshoutbaan: enkelrichtingsverkeer van Schoten naar Brasschaat.
   
 • Fase 6: van zaterdag 23 november tot en met vrijdag 6 december
  De opritten worden aangelegd aan het fietspad. Elshoutbaan: de rijweg is vrij.

Fietsers

Gedurende de werken en tijdens alle fases volgen fietsers een omleiding via de Elshoutwijk: Molenbaan, Dennenweg, Fortbaan. Op de Brechtsebaan wordt ter hoogte van de Fortbaan een oversteekplaats met verkeerslichten voorzien.

Sluipverkeer

Om sluipverkeer tegen te gaan en het volgen van de omleiding te stimuleren worden gedurende de werken bepaalde straten afgesloten. Zo worden alle zijstraten van de Elshoutbaan die in de werfzone liggen, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Concreet gaat het om de Dennenweg, Fortbaan en Minervalaan. Ook de Elzendreef wordt tijdelijk richting Brasschaat afgezet.

Gevolgen voor de bewoners Elshoutbaan

Bewoners van de Elshoutbaan krijgen vanaf woensdag 6 november rijplaten ter hoogte van hun oprit. Zo kan je er met een personenwagen terug over.

Gevolgen voor je wagen:

 • Van maandag 11 tot vrijdag 15 november zijn er geen werken en kan je je oprit bereiken.
 • Van dinsdag 19 tot en met maandag 25 november kan je je oprit voor een lange tijd niet op. De aannnemer legt het nieuw fietspad in beton en kan daarom geen rijplaten leggen. Vergeet tijdens deze periode zeker niet je wagen elders in de wijk te parkeren (bv. in de wijk Elshout). Wanneer er een dubbele rijplaat voor je oprit ligt, kan je hem terug bereiken met de wagen.
 • Van maandag 25 november tot en met vrijdag 29 november zijn er plaatselijke klinkerwerken. Je oprit is bereikbaar 's morgens en 's avonds. Overdag kan hij onbereikbaar zijn door de werken.
Terug naar nieuwsoverzicht