Miauwkes, gloednieuw dierenasiel voor honden en katten

plannen nieuw dierenasiel Sluizenstraat Schoten

Goed nieuws voor de honden en katten (en de 35 vrijwilligers) van het dierenasiel in de Sluizenstraat in Schoten. De plannen voor de bouw van het nieuw dierenasiel zijn klaar.

Ver zullen de beestjes niet moeten verhuizen, want het nieuwe complex komt vlak naast het huidige dierenasiel. In het nieuwe asiel zal er plaats zijn voor twintig tot vijfendertig honden en vijfentwintig katten.

Hopelijk volgend jaar al verhuizen

“Er moeten nog enkele dingen uitgewerkt worden, maar hopelijk kunnen we volgend jaar al verhuizen”, zegt Dany Hubrechts, voorzitter van het dierenasiel.

"De honden- en kattenhokken zullen onder een groene heuvel zitten. Dat zorgt voor minder geluidsoverlast. De hokken voor de kittens kijken wel uit op de heuvel”, gaat Dany verder. “De honden zitten verdeeld in drie gangen. Zo worden de honden uit gang twee en drie niet onrustig wanneer de hondjes in de eerste gang hun brokjes krijgen.”

Het nieuwe dierenasiel zal ook energieneutraal zijn. “Zo gebruiken we grondwater, voor de airco gebruiken we de ondergrondse koelte, hebben we zonnepanelen én een groendak. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe complex heel mooi en duurzaam zal zijn.”

Het hele project, uitgewerkt door TEEMA architecten, zal tussen de 300.000 en 500.000 euro kosten. “De kosten van het project dragen we zelf”, zegt Dany. “Wel zal de gemeente voor enkele zaken tussenkomen, zoals bijvoorbeeld de parking.”

Steunen

Wil je het dierenasiel steunen? Doneer vrijblijvend een centje op het rekeningnummer BE220-0412438-30 en vermeld duidelijk 'Steun' en je naam en adres. Verder kan het dierenasiel ook altijd materiaal en voeding gebruiken.

Terug naar nieuwsoverzicht