College beschermt laanbomen Kasteeldreef

laanbomen Kasteeldreef Schoten ploffen beschermen

Het schepencollege heeft een aantal concrete beslissingen genomen om de groeiomstandigheden van de bomen in de Kasteeldreef te verbeteren.

De bodem rond de bomen laat geen zuurstof, water en voedingstoffen door tot bij de wortels van de laanbomen. Daarom zal een aannemer de bodem 'ploffen'. Hierbij wordt lucht in de bodem geblazen en ontstaan er scheuren zodat er water, zuurstof en voeding tot aan de wortels geraakt. Het positieve effect hiervan duurt ongeveer 4-5 jaren en kan daarna herhaald worden.

Voorlopig mag je enkel tijdens de Scheldeprijs, Hello!Schoten, Schoten Zingt en de Park Happening nog op de bermen parkeren. Het college wil zo snel mogelijk een volledig parkeerverbod voor de bermen en de verloren parkeerplaatsen op een andere locatie compenseren.

Wanneer er een oplossing is gevonden voor het parkeerprobleem, wordt de berm volledig parkeervrij gemaakt. Daarna 'ploffen' we de bodem opnieuw en voeren we nog een aantal structurele ingrepen uit om de groeiomstandigheden voor de bomen te verbeteren.

Terug naar nieuwsoverzicht