Werken Kopstraat

Gemeente Schoten plant werken in de Kopstraat (N115), een verlengde van de Brechtsebaan, van 22 mei tot en met 6 juli 2018. De werken kunnen ernstige hinder veroorzaken.

Er komt een werfzone (zie het plan onderaan deze pagina) in de Kopstraat ter hoogte van de Jozef Jennesstraat. De weg wordt niet volledig afgesloten, maar er zal slechts één rijstrook open zijn.

  • Lokaal verkeer kan beurtelings passeren langs de werfzone in de Kopstraat via tijdelijke verkeerslichten. Vrachtverkeer is verboden ter hoogte van de werfzone.
  • Doorgaand verkeer en vrachtverkeer rijden via de E19 en gebruiken de op- en afritten van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel.

Rioleringswerken

Tijdens deze periode sluiten we de riolering in de Jozef Jennesstraat aan naar de Kopstraatbeek, aan de overkant van de Kopstraat. Zo stroomt het regenwater van de wijk Bloemendaal niet langer naar het zuiveringsstation in de Jozef Cogelslei (wijk Deuzeld). Dit zal de kans op wateroverlast in de wijk Deuzeld verkleinen.

Om de aansluiting op het rioleringsnet te maken, komt er in de Kopstraat een werfzone van 50 m ter hoogte van de Jozef Jennesstraat.

Fietsers

Tijdens de werken is de werfzone in de Kopstraat niet toegankelijk voor fietsers of zwakke weggebruikers. Zij volgen een omleiding via de Paalstraat, Emiel Blangenoisstraat en Boekweitstraat.

Bussen

Alle bushaltes blijven bediend en (Lijn)bussen rijden mee over de werfweg. Ook hier kunnen vertragingen optreden.

Dringende herstellingswerken t.h.v. Struik Foods

Er zijn in de week van 4 tot en met 8 juni 2018 ook dringende herstellingswerken aan de waterleiding op de Brechtsebaan t.h.v. Struik Foods.

Fietsers en voetgangers kunnen voorbij de werf. Doorgaand verkeer wordt beurtelings geregeld met verkeerslichten. Er is ook een snelheidsverlaging naar 50 km/u.