rituelen

Magie van wierook © Het Rijk van Holle

Rook wordt al eeuwenlang ingezet om ruimtes te zuiveren, rituelen te dragen, mensen te reinigen en/of genezen, in andere bewustzijnstoestanden te geraken of om contact te leggen met een Plant Spirit. Deze workshop gaat over het gebruik van harsen en kruiden en etherische oliën als wierook om in te zetten in je rituelen.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. We zien een stukje theorie (gebruiken, historiek en enkele harsen in diepte) alvorens we zelf één of meerdere magische wierookblends gaan maken voor een specifiek doel. Uiteraard mag je je eigen blends mee naar huis nemen en krijg je daarbovenop gratis een wierooksetje mee naar huis zodat je thuis (aan de hand van je theorie) vrolijk verder kan knutselen. We eindigen de avond met een klein wierookritueel.

Hapjes en drankjes zijn voorzien. Het eindtijdstip kan uitlopen.

Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn gelimiteerd.

Wanneer
24 februari 2023
Organisatie
Het Rijk van Holle
Smokeable herbs © Het Rijk van Holle

Rook wordt al eeuwenlang ingezet om ruimtes te zuiveren, rituelen te dragen, mensen te reinigen en/of genezen, in andere bewustzijnstoestanden te geraken of om contact te leggen met een Plant Spirit. In deze workshop duiken we samen in de wondere wereld van -legale- ‘rookbare’ kruiden en bloemen en hun effecten op je lichaam en geest.

We starten de avond met een kennismaking en meditatie en we trekken een orakelkaart die ons die avond mag ondersteunen in het proces. Tijdens de workshop kan je kijken, voelen, ruiken en maken. Je krijgt verschillende recepten voor blends mee en we bekijken met welke inheemse kruiden je zélf aan de slag kan: van herkennen in de natuur om ze zelf te verzamelen tot hun helende eigenschappen om vervolgens (voor een voorafgekozen doel) één -of meerdere- bloemenjays te maken die je mee kan nemen naar huis.

Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn gelimiteerd. De workshop kan uitlopen.

Wanneer
31 maart 2023
Organisatie
Het Rijk van Holle