ook voor jongeren

Braembibliotheek © Bibliotheek Schoten

Van zaterdag 20 tot en met donderdag 25 augustus vindt de Klassieke Week plaats.

In Schoten kan je een gevarieerd programma aan klassieke muziek en meer verwachten.

In de Braembib zal er een interactieve themastand zijn met een elektrische piano. Graag nodigen wij jullie uit om tijdens onze openingsuren met service de piano te bespelen. Zowel amateurs als professionelen, iedereen is van harte welkom.

Heb je liever stilte? Kom in de Klassieke week tijdens de doe-het-zelf-bib.

Wanneer
20 augustus 2022 tot 25 augustus 2022
Organisatie
Bibliotheek Schoten
Catalpa Ensemble © Catalpa Productions

Catalpa Ensemble brengt de pianokwintetten van Mozart en Beethoven tot leven in een bezetting van hobo, klarinet, hoorn, fagot en… piano. Opvallend: het pianokwintet van Mozart heeft dezelfde opbouw als het kwintet dat Beethoven twaalf jaar later zou componeren voor dezelfde bezetting.

Wanneer
20 augustus 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Kris Wittevrongel © Kris Wittevrongel

Kris Wittevrongel legt zich van jongs af en gedurende zijn hele studie en latere carrière vooral toe op improvisatie: het creëren van muziek zonder partituur, het vertellen van - letterlijk - ongehoorde muzikale verhalen. Deze Schotenaar verrast je met een uniek improvisatieconcert op orgel.

Wanneer
22 augustus 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
buscemi © buscemi

Na 2 lange en stille coronajaren komt Night Shots uit haar schuilkelder en zet meteen een legende op de dansvloer in Schoten.
Op vrijdag 23 september tovert BUSCEMI het danszweet uit onze lijven. De Kaekelaar wordt die avond een danstempel vol bossa, jazz, house, brazilian grooves, afrobeat, balkan, drum ‘n bass en dub. Deze kat is niet voor één stijl te vangen maar de rode dansdraad is gevlochten uit passie en opzwepende warmte.
DJ’S van de Academie Schoten zullen tijdens de eerste seturen hoofd en leden helemaal zotdraaien met één doel en dat is zaterdagochtend wakker worden en denken “YES! Dat was een feestje!!!”

Waar

CC Schoten

Wanneer
23 september 2022 tot 24 september 2022
Grease © Netflix

Op donderdag 18 augustus ben je welkom op de parking van Carrefour Schoten voor de tweede editie van onze autocinema. Jullie kozen zelf de film via een online bevraging die door meer dan 500 mensen werd ingevuld. En de winnaar is geworden… (opent envelop)… Grease!

De filmvertoning begint om 21.30 u en is volledig gratis.
Inschrijven is verplicht via onderstaande link:
www.schoten.be/autocinema-grease

In de zomer van 1958 beleven Danny en Sandy een romantische vakantie. Wanneer ze op dezelfde school belanden, heeft Danny plots geen oog meer voor Sandy. Hij is lid van de T-Birds en wil zijn stoere imago hoog houden, zij tracht vriendschap te sluiten met de al even stoere Pink Ladies. Danny moet kiezen tussen zijn vrienden en zijn voormalig liefje, met onderlinge rivaliteit en teleurstelling tot gevolg. Een danswedstrijd brengt de twee weer samen op de dansvloer.

Dé disco-filmmusical waar we allemaal op dans(t)en.

“Vrolijke, zeer succesvolle musical met een flinterdun verhaaltje en veel leuke liedjes, waaronder een paar die maandenlang de hitlijsten domineerden. Het plezier van cast en crew spat van het doek, alles is vormgegeven in charmante jaren vijftig-zuurstokkleurtjes.”
- ★★★★ VPRO Cinema -

Regie: Randal Kleiser
Cast: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway e.a.
Jaar: 1978
Duur: 110 min.

Wanneer
18 augustus 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Dansconcert Schoten Swingt © Harmonie Schoten

Dansconcert met live muziek

Wanneer
29 oktober 2022 tot 30 oktober 2022
Organisatie
Harmonie Schoten
Braembib © Gemeente Schoten

Een monoloog met muziek gebracht door ARTO Verteltheater.

Deze voorstelling raakt de vele aspecten aan waarop je kan botsen bij deze ziekte. En leidt je veilig door het labyrint van mogelijkheden waar je terecht kan voor ondersteuning, zowel thuis als residentieel.

Deuren: 20u00

Wanneer
22 september 2022
Organisatie
Bibliotheek Schoten
De Flandriens © De Flandriens

Uit het rijke repertoire van pakweg zestig jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen de Engels- en Franstalige hits in het Nederlands en aanverwante dialecten.

Zonder vooroordelen nemen ze alle genres onder handen: van disco tot punk, van dance tot chanson. Denk aan nummers van Hooverphonic, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic en Axelle Red, maar ook bijna vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer.

Verwacht dus geen evidente songs en al helemaal geen evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig, als een echte Flandrien!

Wanneer
2 juli 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Sapmobiel 2021 © Julie Van Duppen

Heb jij ook zoveel appels en peren waar je geen blijf mee weet? Kom ze op woensdag 7 september 2022 persen tot superlekker sap.

Wanneer
7 september 2022
Organisatie
Milieudienst Schoten

België,2021, 104 min.
Regie: Jeroen Perceval.
Vertolkingen: Ben Segers, Veerle Baetens, Bart Hollanders, Sverre Rous.
“Dealer” vertelt het verhaal van de veertienjarige drugsdealer Johnny (Sverre Rous) die droomt van een beter leven, ver weg van de straat en de jeugdinstelling. In afwachting daarvan maakt hij deel uit van een bende die geleid wordt door de licht ontvlambare Luca (Bart Hollanders). Daarnaast vraagt zijn moeder (Veerle Baetens) meer zorg dan ze kan geven. Johnny's jonge leven staat dus behoorlijk onder hoogspanning wanneer hij een bekende acteur ontmoet. Anthony ( Ben Segers) wordt zijn vaste klant en gaandeweg ontstaat er een band tussen de twee. Maar is die sterk genoeg om elkaars leven écht te veranderen? Sverre Rous zet als nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers na komische rollen een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. Een rauw, keihard en diep ontroerend straatdrama dat de grote winnaar was van de Vlaamse Filmprijzen met o.m. een Ensor voor Beste Film en Beste Regisseur (Jeroen Perceval).

Waar

Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar

Wanneer
20 september 2022
Organisatie
Humanistisch Verbond Schoten

Pagina's