ook voor jongeren

Gezellig groepje waar je maakt wat je zelf wil onder begeleiding van leerkracht.
Alle niveaus zijn welkom.
Technieken worden aangeleerd, als je dat wil.

Waar

Rozenkransheem

Wanneer
24 oktober 2022
Nachtkerk © AULOS music mgt

Aan de vooravond van Open Monumentendag ben je welkom in de Kerk Onze Lieve Vrouw Koningin die we voor de gelegenheid omdopen tot Nachtkerk. Je kan er genieten van twee bijzondere belevingsconcerten in intieme setting.

Cellist Sevak Avanesyan brengt beklijvende muziek door de ogen van een soldaat. Met ‘BLACK’ haakt deze Armeens-Belgische muzikant in op de realiteit aan de frontlinie van het 30 jaar oude conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan, dat in 2020 onverwacht oplaaide met een 44 dagen durende oorlog. Sevak vertelt zijn verhaal, nodigt je uit tot dialoog en brengt symbolisch 44 minuten solo cellowerk. Beklijvend en puur.

Aansluitend bezingt Les Âmes Perdues slaap en slapeloosheid in een woelige trip langs zoete, natte, koortsige dromen. Met zachte driestemmigheid, hypnotiserende accordeonklanken en de zinderende diepe tonen van de cello scheppen ze in ‘How Do You Sleep at Night’ een wereld als een ontspoord muziekdoosje. Een klankbad van oorwurmen, regen op een dak van golvende platen en duistere laatavonduitzendingen. Een nocturne voor de vertwijfelde volwassene.

Wanneer
10 september 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
foto Pieter Wagemans © Koninklijke Schilderskring Hoger-Op

75 JARIG BESTAAN van de Koninklijke Schilderskring HOGER-OP ! Dit wordt gevierd door zijn leden met een speciale TENTOONSTELLING die doorgaat in het KASTEEL VAN SCHOTEN, Kasteeldreef, 61 te 2900 Schoten op:
ZATERDAG/ZONDAG 24 EN 25 SEPTEMBER
2022 van 11 tot 17 uur
en
ZATERDAG/ZONDAG 1 EN 2 OKTOBER 2022 van 11 tot 17 uur
Gastkunstenaars: Pieter WAGEMANS (schilderijen), Peter BLY (beeldhouwkunst)en Geertje UYDENS (keramiek )
De grote verfijnde diversiteit van de werken verwelkomt een verrassende prachtige tentoonstelling, in harmonie met het Kasteel. Verbazend mooi, gedurfd en getriggerd door het uitzonderlijke! Kom kijken ! Het is de moeite ! Inkom gratis.

Wanneer
2 oktober 2022
Organisatie
Koninklijke Schilderskring Hoger-Op
Bowie © Vera L.P. Cauwenberghs

In het kasteel van Schoten kan je gedurende één weekend een visueel avontuur beleven dat je de hedendaagse realiteit in al zijn diversiteit toont: van hedendaagse trends als yarn bombing, urbex en street art tot de natuur in al zijn uitbundige pracht. De schilderes Vera L.P. Cauwenberghs heeft zich gespecialiseerd in realisme en gebruikt olieverf op linnen.

Waar

Kasteel van Schoten

Wanneer
11 september 2022
Musica Gloria © Musica Gloria

In het kader van de Klassieke Week 2022 voegen we een extra concert toe aan onze programmatie Koningshofconcerten. Op zondag 21 augustus ontvangen we Musica Gloria, een jong, bruisend barokensemble dat opgericht werd door maestro al cembalo, traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini. Intussen leidt hij het ensemble samen met hoboïste Nele Vertommen. Zij nodigen voor dit programma contratenor Pieter De Praetere uit, om samen te meanderen door de mooiste muziek van Purcell, Händel en Telemann.

Waar

kerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin

Wanneer
21 augustus 2022
Organisatie
Koningshofconcerten
Lucas Blondeel © Lucas Blondeel

Met de concertlezing ‘Correspondances Mystérieuses’ overschouwen Lucas Blondeel en Toon Leën de pianomuziek van Claude Debussy. Ze nemen je mee op een reis vol onverwachte wendingen en onvermoede associaties. Een speelse en ontroerende dialoog tussen muziek, tekst en beeld.

Waar

Kapel Priorij Regina Pacis

Wanneer
24 augustus 2022
Organisatie
Kapelconcerten
WAKkere Blazers © Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Schoten

Academie Schoten en Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Schoten bundelen hun krachten als WAKkere blazers, een verwijzing naar de vroegere Week van de Amateurkunsten. Ze dompelen je onder in filmmuziek en filmfragmenten van onder meer The Godfather, Jurassic Park en Titanic.

Wanneer
25 augustus 2022
Organisatie
Academie Schoten
crea © okra

Bestaat je Hobby uit handwerkjes of breien of een andere bezigheid?
Ook Rummikub kan je elke vrijdagnamiddag komen spelen.

Waar

Rozenkransheem

Wanneer
12 augustus 2022
Organisatie
Okra trefpunt 55+ Sint cordula

Op zondag 21 augustus ontvangen we Musica Gloria, een jong, bruisend barokensemble dat opgericht werd door maestro al cembalo, traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini. Intussen leidt hij het ensemble samen met hoboïste Nele Vertommen. Dit ensemble heeft als missie om oude muziek levendig, kleurrijk en historisch accuraat tot bij de luisteraar te brengen.

Zij nodigen voor dit programma contratenor Pieter De Praetere uit, om samen te meanderen door de mooiste muziek van Purcell, Händel en Telemann.

Tickets en info: www.koningshofconcerten.com

Wanneer
21 augustus 2022
Organisatie
Koningshofconcerten
zingen © okra

Zingen onder deskundige begeleiding. Zing je graag, kom gerust eens langs

Wanneer
6 juni 2023 tot 27 juni 2023
Organisatie
OKRA Sint Cordula

Pagina's