jongerentip

Chiro Terdonck © Chiro Terdonck

fuif ten voordele van Chiro Terdonck, georganiseerd door de oudervereniging van Chiro Terdonck

Waar

Grote zaal Bloemendaal

Wanneer
16 oktober 2022
Organisatie
Oudervereniging Chiro Terdonck
Trefwoorden
foto Pieter Wagemans © Koninklijke Schilderskring Hoger-Op

75 JARIG BESTAAN van de Koninklijke Schilderskring HOGER-OP ! Dit wordt gevierd door zijn leden met een speciale TENTOONSTELLING die doorgaat in het KASTEEL VAN SCHOTEN, Kasteeldreef, 61 te 2900 Schoten op:
ZATERDAG/ZONDAG 24 EN 25 SEPTEMBER
2022 van 11 tot 17 uur
en
ZATERDAG/ZONDAG 1 EN 2 OKTOBER 2022 van 11 tot 17 uur
Gastkunstenaars: Pieter WAGEMANS (schilderijen), Peter BLY (beeldhouwkunst)en Geertje UYDENS (keramiek )
De grote verfijnde diversiteit van de werken verwelkomt een verrassende prachtige tentoonstelling, in harmonie met het Kasteel. Verbazend mooi, gedurfd en getriggerd door het uitzonderlijke! Kom kijken ! Het is de moeite ! Inkom gratis.

Wanneer
2 oktober 2022
Organisatie
Koninklijke Schilderskring Hoger-Op
jeugddienst © jeugddienst

Eindelijk! Na twee jaar kunnen we weer vollebak feesten. Het grootste GRATIS evenement van deze zomer: Park Happening Schoten 🥳
De Park Happening vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 augustus in en rond de zomertent in het gemeentepark.

Programma:
✅ 11u00 - 18u30: Overdag leven de kinderen zich uit op springkastelen, kindergrime, een spannende deathride, een kinderdisco of een rondje op de draaimolen…
✅ 14u45 - 18u30: Kinderdisco met DJ Ive P
✅ 18u30 - 19u00: Samson & Marie
✅ 20u30 - 22u00: The Amazing Flowers
✅ 23u15 - 00u30: Cleymans & Van Geel
✅ 00u30 - 01u30: Park Party met Eagl

Wanneer
28 augustus 2022
Organisatie
Huis van het Kind Schoten
Hello!Goodbye © Hello!Schoten

Hello!PARTYPEOPLE
Na een week vol dans, muziek en plezier zullen we nog één keer alles geven.
Om klaargestoomd te worden voor de galavoorstelling kan je al vanaf 17u gezellig een drankje consumeren in onze zomerbar en genieten van heerlijke gerechten van de foodtrucks.
Daarna hebben we nog een paar acts voor jullie in petto die de 62ste editie van Hello!Schoten op een onvergetelijke manier zullen afsluiten!
─────⚞ PRAKTISCHE INFO ⚟──────
📫 Gemeentepark Schoten
📅 Vrijdag 15 juli 2022
🕔17u tot 🕑 2u30
────────⚞ PROGRAMMA⚟────────
17u00 - 24u00 🍔 Foodtrucks
20u00 - 23u00 💃 Galavoorstelling
23u00 - 01u30 🎵 T.B.A.
01u30 - 02u30 🎵 T.B.A.
───────⚞ EXTRA INFO⚟──────
💻 helloschoten.be

Wanneer
15 juli 2022
Organisatie
Hello!Schoten
Don Kapot © Caia Croes

🎶

Een seizoen lang
Elke maand opnieuw
Voor een habbekrats
Het beste uit de Belgische scene

🎶

DON KAPOT
Muziek met gevoel voor humor. Dit trio componeert vanuit improvisaties en komt zo tot een unieke sound gezouten door de muzikale invloeden van elk lid apart.
🎧 https://donkapot.bandcamp.com

🎶

Gratis inkom

🎶

Waar

Jh Kaddish

Wanneer
29 april 2022
Organisatie
Jeugdhuis Kaddish
Walfang © Caia Croes

Een seizoen lang
Elke maand opnieuw
Voor een habbekrats
Het beste uit de Belgische scene

🎶

𝐖𝐀𝐋𝐅𝐀𝐍𝐆
Vier tieners besloten in 2011 om samen te hokken op een zolder en hun muzikaliteit te onderwerpen aan de ultieme test: samenspel. Onder de naam Monkey Juice deelden ze hun eerste wapenfeiten met de wereld. Net zoals die wereld permanent evolueert, zo onderging ook het viertal grote veranderingen. Leden kwamen en
gingen, er werd druk geëxperimenteerd met de muzikale lijn, tieners werden twintigers en Monkey Juice werd WALFANG.
Sommige dingen blijven echter doorheen evoluties aanwezig. Laat ons woede als voorbeeld nemen. De kwaadheid van een puber kan ongefundeerd en karikaturaal overkomen maar is wel een oprechte emotie, een bewijs van ‘gevoel’. Iemand die diezelfde woede weg relativeert en nooit in de ogen heeft durven staren, misloopt de kans om die woede om te zetten in lessen, in vooruitgang, in groei. Dat is meteen ook het snijpunt waarop LØV van WALFANG zich bevindt. Het is een veertig minuten durende reflectie op ‘jong en kwaad’ zijn, een plaat over schoonheid vinden in de
pijnlijke aspecten van de realiteit.
🎧 https://open.spotify.com/artist/5sq7265cobmLVY0wfpgUVn...

🎶

RONKER
Vierkoppig gitaarbandje uit de Denderstreek. Om het in hun eigen woorden te zeggen: 'Noise, post punk, shit uit de 90’s en liefst echt luid. Enfin, zoiets.'
🎧https://www.facebook.com/ronkerband/videos/...

🎶

Tickets: walfangatkaddish.eventsquare.co
VVK - 25 jaar: € 5
VVK + 25 jaar: € 7
ADK: € 10

Waar

Jh Kaddish

Wanneer
27 mei 2022
Organisatie
Jeugdhuis Kaddish
a body (a)part © Emanuel Maes

Deze fotografie-expo is een hoogstpersoonlijke zoektocht naar lichamelijkheid, intiem en heel dicht op de huid. Het project ontstond ruim voor corona maar kreeg door deze intense periode ongewild een extra dimensie: huidhonger.

Tientallen mannen en vrouwen stonden ondertussen voor mijn lens met lange en vaak emotionele gesprekken tot gevolg, gesprekken open en bloot en pijnlijk eerlijk. Gesprekken die diep voelbaar zijn in de foto's.

Sommigen worstelden met idealen, sommigen met pijn. Anderen herrezen met grote trots, omdat het een daad van verzet bleek tegen de schijnheiligheid van de (online) wereld, of tegen zichzelf. Angst én aanvaarding. Er waren littekens die nooit het daglicht zagen, proporties die schaamte gaven, rituelen die vervuld moesten worden als verwerking. Maar ook mensen die gewoon graag een foto van zichzelf wilden, gemaakt door het oog van een buitenstaander. Dan weer stond er frustratie voor me, diep geworteld vanuit een lichaam dat niet begrepen werd of aanvaard door partners. Wat het me leerde: iedereen leeft op voet van een kleine oorlog met het eigen vege lijf en ik leerde houden van elk van hen.

Wat met het lichaam dat hongert en dorst naar verkenning, speelsheid, streling, aandacht, graag gevoeld én gezien worden. Sommigen - zowel mannen als vrouwen - die voor de lens stonden, bespraken nadien dat gevoel. Dat er zich de dagen na de sessie een zachte vorm van bevrijding of overwinning manifesteerde vanuit hun lichaam. ‘Een blij lijf’, zei zij. ‘Een stuk noestheid buiten gezet’, zei hij. ‘Er is iets aan het genezen’, zelfs dat.

Zichzelf in intimiteit mogen en kunnen zijn of hoe de lens een dankbaar excuus bleek voor een project wezenlijker dan de foto’s an sich.

Schoner kan het resultaat van mijn oefening in connectie niet worden, meer kon ik niet verhopen. Behalve dan dat de mensechte huid en bezielde lichamen op de foto’s elke passant diep mogen raken. Dat deze expo aanzet mekaar meer en vooral bewuster aan te raken.

De uitnodiging staat bij deze open.

Wanneer
5 januari 2022
Organisatie
Emanuel Maes