jeugdtoneel

Wat maak je menu? © Enaxi Jeugdtoneel vzw

Smakelijk eten! Dáár zorgen de leerlingen van de kookacademie wel voor! De kookacademie is ooit opgericht door Jef Secuur. Dé Jef, inmiddels 80 jaar oud, heeft de leiding overgedragen aan mevrouw Klein. Zij runt de school met strenge hand. Maar Jef is nooit vergeten, er wordt immers áltijd gekookt uit zijn kookboek?!

Iedereen op de kookacademie is in rep en roer, er moet een groot feest worden georganiseerd voor de 80ste verjaardag van Jef Secuur.

Maar ondertussen is het boek van De Jef zoek geraakt en vinden de keur-inspecteurs steeds weer muizen in de keuken ??!

Een verjaardagsfeest, een belangrijk kookboek, louche zaken, muizen en heel veel plezier. Hét recept voor een vrolijke maar ook spannende musical. WAT MAAK JE MENU? Oordeel zelf, maar wacht niet te lang, de keuken sluit......

Wanneer
12 mei 2023
13 mei 2023
13 mei 2023
14 mei 2023
Organisatie
Enaxi Jeugdtoneel vzw
Affiche Help! We zijn het bruidspaar kwijt © Enaxi Jeugdtoneel vzw

Paniek! "We zijn sinds de ceremonie in het gemeentehuis het bruidspaar kwijt!" Met deze uitroep gooit weddingplanner Wally het bruiloftsfeest op het Amokplein totaal op z’n kop. De oudste dochter van bakker Bokkepoot en de zoon van bakker Bol zijn zojuist met elkaar getrouwd, maar opeens ontbreekt ieder spoor van het kersverse paar.

Direct laait een oude ruzie tussen de familie Bokkepoot en de familie Bol weer in alle hevigheid op. Al snel vliegen de taarten iedereen letterlijk om de oren.

Burgemeester Demot staat met de handen in het haar. De rust in haar vredige stadje Knokken aan de Vaart lijkt opeens ver te zoeken!

De dieven Slim en Sloom maken op de achtergrond handig gebruik van de situatie en stelen alles wat los en vast zit. Ondertussen is Valerie op zoek naar haar drie ontsnapte katten, lukt het fotograaf Kees van de Hakopdetak om echt iedere foto te laten mislukken, gaat detective Marc Schering op zoek naar het verdwenen bruidspaar en is pianist Wibi Surrogaati niet zijn gehoor, maar wel zichzelf kwijt. De chaos is compleet!

Burgemeester Demot zet een speciaal politieteam in om het vermiste bruidspaar op te sporen. Maar dan bezorgt Bpost een dringend postpakketje. De inhoud van dit pakketje zorgt voor een onverwachte wending die niemand had kunnen voorzien …

Lukt het weddingplanner Wally om er ondanks alles een geslaagd feest van te maken? Weten wijkagenten Patsy en Koen de plaatselijke boevenbende op te rollen? Komt het nog goed tussen de families Bol en Bokkepoot? En wordt het bruidspaar op tijd teruggevonden?

Help, we zijn het bruidspaar kwijt! is een feelgoodmusical die gaat over respect, het omgaan met meningsverschillen en oog hebben voor elkaar.

Wanneer
15 mei 2022
Organisatie
Enaxi Jeugdtoneel vzw
Thema