HomepageSchoten

Kurt Van Eeghem © Kurt Van Eeghem

In het kader van de Klassieke week in Schoten nodigt cultuurcentrum Schoten Kurt Van Eeghem uit en vraagt hem om zich te verdiepen in de wereld van minder bekende en miskende Vlaamse componisten. Een perfecte lezing in het kader van de Schotense klassieke week, een kolfje naar de hand van Kurt.

 

Kurt Van Eeghem ademt cultuur. Bekend van radio en televisie, geroemd om zijn welsprekendheid en wellevendheid. Kurt is volledig in zijn sas op Klara.

Wanneer
23 augustus 2022
Organisatie
Cultuurcentrum Schoten
Braembib © Gemeente Schoten

Een monoloog met muziek gebracht door ARTO Verteltheater.

Deze voorstelling raakt de vele aspecten aan waarop je kan botsen bij deze ziekte. En leidt je veilig door het labyrint van mogelijkheden waar je terecht kan voor ondersteuning, zowel thuis als residentieel.

Deuren: 20u00

Wanneer
22 september 2022
Organisatie
Bibliotheek Schoten
De Flandriens © De Flandriens

Uit het rijke repertoire van pakweg zestig jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen de Engels- en Franstalige hits in het Nederlands en aanverwante dialecten.

Zonder vooroordelen nemen ze alle genres onder handen: van disco tot punk, van dance tot chanson. Denk aan nummers van Hooverphonic, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic en Axelle Red, maar ook bijna vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer.

Verwacht dus geen evidente songs en al helemaal geen evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig, als een echte Flandrien!

Wanneer
2 juli 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Cooking with Knopfler © Bart Boodts

Bart Buls en David Piedfort zijn doorwinterde sessiemuzikanten en delen samen het podium bij de Guy Swinnen Band, Piet Van den Heuvel, Bulsjivism en Parallel Minds.

De gedeelde liefde voor de muziek van Mark Knopfler en Dire Straits is al jaren een rode draad in het leven van deze twee heren. Met ‘Cooking with Knopfler’ treden ze vanuit hun begeleidende rol bij groepen als o.a. The Scabs, De Laatste Show Band en Kapitein Winokio naar de voorgrond en laten ze die liefde een avond de vrije loop.

Begeleid door topmuzikanten nemen ze je mee langs Knopflers sfeervolle grooves, rhythm & blues, feeërieke ballades, vele ongekende parels en grote Dire Straits hits. De “chicks for free” kunnen ze niet beloven, maar de “money” zal niet “for nothing” zijn!

Wanneer
11 augustus 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia © Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia

Naar goede gewoonte staat de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia op 21 juli weer paraat om je muzikaal te verwennen. Kom de sfeer en gezelligheid opsnuiven onder de tent op de speelplaats van de Academie Schoten Campus Beeld. Geniet van filmmuziek over swingende klassiekers tot stevige meezingers bij een verfrissend drankje!

Waar

Academie Beeldende Kunst Schoten

Wanneer
21 juli 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Sabien Tiels © Kras Artists

In 2022 viert Carole King haar tachtigste verjaardag.

Singer-songwriter Sabien Tiels koestert een diepe waardering voor King als songschrijfster én als persoonlijkheid. We kennen allemaal wel de wereldhits die ze schreef: You’ve Got a Friend, The Loco-Motion, Natural Woman, I Feel the Earth Move en ga zo maar door. Deze en andere onvergetelijke songs vormen de inspiratie voor een reis door Carole King’s leven in de vorm van een oprecht eerbetoon.

Met haar glasheldere en unieke stemgeluid zal Sabien Tiels zelf achter de piano en op de haar eigen beklijvende manier deze evergreens nieuw leven inblazen. Ze krijgt het gezelschap van Marco Cirone op gitaar en Roman Korolik op basgitaar. Deze “Natural Woman” bezorgt je een avond waarop je de aarde letterlijk zal voelen bewegen!

Waar

Academie Beeldende Kunst Schoten

Wanneer
28 juli 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Radio Negra © Radio Negra

Radio Negra brengt gepassioneerde muzikanten samen die je meenemen op een reis vol multiculturele vibes.

De band groeide uit tot veel meer dan alleen maar een vette knipoog naar muzikale messias Manu Chao en zijn cultgroep Mano Negra. Zo brengt Radio Negra, steeds met een eigen twist, ook hulde aan helden als Bob Marley, UB40 en The Specials.

Een optreden van deze enthousiaste bende is een uitbundig dansfeest om nooit meer te vergeten. Zet je schrap voor een stevige, bombastische en ultra dansbare knal!

Waar

Academie Beeldende Kunst Schoten

Wanneer
4 augustus 2022
Organisatie
Cultuurdienst Schoten
Sapmobiel 2021 © Julie Van Duppen

Heb jij ook zoveel appels en peren waar je geen blijf mee weet? Kom ze op woensdag 7 september 2022 persen tot superlekker sap.

Wanneer
7 september 2022
Organisatie
Milieudienst Schoten
Affiche Levensloop Schoten © Levensloopcomité Schoten

Schrijf je in als team of als vechter en loop, wandelen of huppel mee tijdens de allereerste 24u Levensloop in het park van Schoten!

Wanneer
10 september 2022 tot 11 september 2022
Organisatie
Sportdienst Schoten

De eindejaarsperiode breekt aan en dat betekent gezelligheid, feesten, lekker eten… en veel pakjes! Maar wat koop je tegenwoordig nog voor iemand? Kom in het weekend van 2 december inspiratie opdoen en vind de meest bijzondere cadeautjes op de Geschenkenbeurs. Alles wat je daar vindt, komt bovendien uit eerlijke handel of steunt een goed doel, en is dus niet enkel een geschenk voor de gelukkige ontvanger, maar ook voor onze medemens ver weg.

Wanneer
2 december 2022
3 december 2022
4 december 2022
Organisatie
GROS Schoten
Trefwoorden

Pagina's